Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Krizový štáb Vysočiny: Děti ve všech okresech se 10. května vrátí do škol a školek

Krizový štáb Kraje Vysočina má za sebou další zasedání. Jaké nejdůležitější závěry pro obyvatele Vysočiny z něj vyplývají?

Informace Krajské hygienické stanice se sídlem v Jihlavě

Postupně klesají počty nakažených, kromě okresu Jihlava, který stále vykazuje několik lokálních ohnisek nákazy covid-19, aktuální data dostala okres Jihlava na první místo mezi nejzasaženější okresy v ČR. 

Termíny testování

Testování PCR je dobře rozložené do jednotlivých dnů, termíny jsou dostupné okamžitě napříč krajem. Větší zájem je o antigenní testování, kde se lhůty mírně prodloužily, jde o nárazovou obsazenost, kterou se daří řešit úpravou rozložení kapacit.

Čekací doba na očkování

Čekajících na očkování ve velkých očkovacích centrech, tzv. před závorou, jsou v jednotlivých místech pouze stovky, v Kraji Vysočina se na zvací PIN2 čeká v průměru dva dny.

V Kraji Vysočina bylo v ordinacích praktických lékařů naočkováno podle statistik ÚZIS více než 12 tisíc dávek – cca 2 200 dávek bylo podáno lidem ve věku 80+, cca 6 700  dávek lidem 70+, cca 3 600 dávek 60+. Veškeré dodávky vakcín AstraZeneca i Janssen jsou nyní centrálně přerozdělovány přímo mezi ordinace praktických lékařů. Dalších téměř 150 tisíc dávek vakcíny bylo od ledna naočkováno ve velkých očkovacích centrech.

Lidé 70+

Osoby starší 70+, které stále čekají na očkování u svých praktických lékařů, mohou změnit registraci a nechat se rychle naočkovat ve velkých očkovacích centrech.

Školy a zásoby antigenních testů

Školy, které mají nedostatek antigenních testů, mohou požádat o další zásobu Národní pedagogický institut.

Návrat do ZŠ a MŠ

V pondělí 10. května se do škol vrátí v rotačním systému žáci druhého stupně základních škol ve všech krajích včetně Kraje Vysočina. Vrací se i všechny děti do mateřských škol.

Ohodnoť článek

Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky krizový štáb, Vysočina, zasedání, koronavirus, covid, Kraj Vysočina, Jihlava, očkování, praktický lékař, Krajská hygienická stanice, Česko, Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, AstraZeneca, Janssen Pharmaceutica, Národní pedagogický institut Če

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krizový štáb Vysočiny: Děti ve všech okresech se 10. května vrátí do škol a školek | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.