Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Krizový štáb Vysočiny: Očkování pro další skupinu lidí, 40 testů ve školách bylo pozitivních

Čtvrtek znamená už několik týdnů v našem kraji zasedání Krizového štábu Kraje Vysočina, nejinak tomu bylo i dnes. Přinášíme přehled toho nejdůležitějšího, co bylo na programu.

Informace Krajské hygienické stanice se sídlem v Jihlavě

Sedmidenní incidence (počet nově nemocných za konkretní časový úsek) je nyní 254 případů na 100 tisíc obyvatel, i přesto, že jde o pokles o 33 % oproti minulému týdnu, stále patříme mezi dva nejvíce zasažené kraje

Očkování pro novou skupinu obyvatel

V pátek 23. dubna se centrální rezervační systém otevírá nové skupině obyvatel 60+. K dispozici pro registraci jsou dostatečné kapacity očkovacích center. Jejich počet narostl během úterý, kdy byla registrována další čtyři nová očkovací centra. Celkem je nyní na Vysočině k dispozici už 12 očkovacích center.

Počet pacientů v nemocnicích

Většina krajských nemocnic na Vysočině hlásí výrazný pokles hospitalizovaných pacientů na intenzivních lůžkách JIP a na umělé plicní ventilaci. Výjimkou je stále Nemocnice Nové město na Moravě, která má dlouhodobě obsazenu 100% kapacitu intenzivní péče, stále se stará o 19 covidpacientů, dalších více než 60 osob je hospitalizováno v Novém Městě na Moravě na standardních lůžkách. Celkem je v Kraji Vysočina v nemocnicích hospitalizováno na standardních lůžkách 213 osob s covidem.

Na Vysočinu se dodá více vakcín, otevřou se proto čtyři nová očkovací centra

Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek tento týden informoval, že k současným osmi fungujícím očkovacím centrům na území Kraje Vysočina na přelomu dubna a května přibudou další čtyři místa, kde se začne očkovat proti COVID-19. Nově si budou moci...

Testování ve školách

Dnes byla na obce zavezena další dodávka sad pro povinné testování ve školách. Kraj Vysočina za pomoci hasičského záchranného sboru během dneška rozvezl všech 170 900 testů na obce s rozšířenou působností. Už dnes odpoledne a v následujících dnech si je na obvyklých spádových místech mohou vyzvedávat zástupci škol a školských zařízení.

Povinné antigenní testování ve školách tento týden (pondělí-čtvrtek) odhalilo prozatím 26 pozitivních dětí a 14 pozitivních zaměstnanců. U všech bude provedeno ověření PCR testováním. Provedeno bylo celkem 41 974 testů, z nich 903 bylo neprůkazných.

Proočkovanost v sociálních službách

Sociální služby v regionu hlásí téměř kompletní proočkovanost druhou dávkou u klientů, kteří měli o vakcínu zájem. Hranici 90% proočkovanosti už Vysočina pokořila i u pracovníků sociálních služeb.

Zbylé vakcíny z center

Vakcíny, které na konci směny v centrech zbývají, budou i nadále vyočkovány mezi hasiče, policisty a nově i mezi příslušníky městských policií.


 

Ohodnoť článek

Foto Denisa Albaniová

Štítky krizový štáb, Vysočina, zasedání, koronavirus, covid, Kraj Vysočina, očkovací centrum, Krajská hygienická stanice, sociální služby, Jihlava, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krizový štáb Vysočiny: Očkování pro další skupinu lidí, 40 testů ve školách bylo pozitivních | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.