Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jak se nejlépe dostat do jihlavského očkovacího centra? Ideálně čtyřkou, doporučuje radnice

Jihlavské očkovací centrum, které se nachází v průmyslové zóně v Hruškových Dvorech, má za sebou několik dní ostrého provozu. Ukázalo se, že parkování u centra může být dočasně obsazené a především v čase kolem 14. hodiny, kdy se střídají směny ve firmách v průmyslové zóně, může být i komplikovaná dopravní situace na příjezdech k centru.

Město proto doporučuje bezplatnou dopravu MHD a posílilo kvůli tomu autobusovou linku 4.

Od pondělí 15. března je zmíněná autobusová linka 4 posílena tak, že jezdí každou půlhodinu. „Na trase Masarykovo náměstí – Swoboda Stamping, což je zastávka přímo u očkovacího centra, jezdí autobusy v čase od 13:30 do 18:30 v intervalu 30 minut, a to včetně víkendů. Jízdní řád linky 4 je umístěn na webových stránkách jihlavského dopravního podniku (DPMJ),“ dodává Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Posílení bezplatné přepravy po Jihlavě

Další případné posílení provozu MHD koordinuje DPMJ přímo s jihlavskou nemocnicí a ve spolupráci s městem Jihlava. Předpokládá se další rozšíření provozu MHD do Hruškových Dvorů v závislosti na rozšíření provozu očkovacího centra. „Dopravní podnik také zajišťuje přepravu zdravotníků z nemocnice na očkovací centrum a zpět, aby ani oni neměli problém s parkováním u centra,“ doplnil závěrem mluvčí Daněk.

Kraj přišel s přehlednou mapou. Kteří praktici na Vysočině naočkují proti covidu?

Zájemci o očkování mohou na Vysočině vybírat ze šesti krajských očkovacích center a k tomu ze dvou soukromých center. Do očkování skupiny lidí 70+ se postupně zapojují také ordinace praktických lékařů. Kraj Vysočina připravil z dostupných...

Přepravu na očkování a zpět jihlavskou MHD platí statutární město Jihlava. Kdokoli s potvrzením, že jede v daný den na očkování, nemá zdarma pouze jízdu autobusem č. 4, ale může bezplatně využít i další návazné linky po celé Jihlavě.

„Zdravotníci z očkovacího centra také žádají své klienty, aby dodržovali čas objednání a nejezdili na očkování s velkým předstihem, na místě potom dochází ke zbytečně velké koncentraci lidí,“ vyzývá mluvčí Jihlavy.

Důležitá telefonní čísla

Callcentrum očkovacího centra je 567 157 777, které je dostupné v době otevření centra. Případné dotazy týkající se registrace a objednávání směřujte na informační linku Kraje Vysočina 564 602 602, která je k dispozici každý den včetně víkendů od 8 do 20 hodin.

Vstup do očkovacího centra v Hruškových Dvorech je bezbariérový a na místě jsou k dispozici invalidní vozíky k zapůjčení, přímo ve vestibulu centra.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky očkovací centrum, Hruškové Dvory, doprava, MHD, autobus, 4, linka, Jihlava, městská hromadná doprava, očkování, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak se nejlépe dostat do jihlavského očkovacího centra? Ideálně čtyřkou, doporučuje radnice | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.