Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V krajských nemocnicích začalo očkování seniorů nad 80 let. Dostavili se skoro všichni, i náhradníci

Pět nemocnic zřizovaných Krajem Vysočina dnes zahájilo očkování seniorů starších 80 let proti nemoci covid-19. Na dnešní termín nabídla každá z nemocnic 90 volných termínů. Na očkování se dostavili téměř všichni objednaní vč. náhradníků, vyočkováno tak bylo celkem připravených 456 dávek.

První vakcíny této skupině spoluobčanů byly aplikovány krátce před 7 hodinou ranní v Nemocnici Nové Město na Moravě a Pelhřimov. Všechna očkování proběhla i díky profesionálnímu přístupu vakcinačních týmů v pořádku a bez komplikací. Seniorů z Vysočiny nad 80 let je v registračním systému evidováno zhruba 8600.

„Osobně jsem byl přítomen při zahájení očkování v centru Nemocnice Jihlava. Setkal jsem se se spokojenými seniory, kteří neskrývali radost z klidného průběhu očkování,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Tento týden nemocnice na Vysočině začaly postupně proočkovávat skupinu praktických lékařů, lékařů pro děti a dorost a stomatologů starších 65 let. Následovat budou další. Výjezdové týmy nemocnic už mají proočkovánu více než třetinu domovů pro seniory.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky koronavirus, očkování, nemocnice, senior, Kraj Vysočina, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace, Lékárenský komplex Jihlava, Vítězslav Schrek, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V krajských nemocnicích začalo očkování seniorů nad 80 let. Dostavili se skoro všichni, i náhradníci | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.