Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kraj zřídil pracovní skupinu pro koordinaci očkování. Jihlavské očkovací centrum bude v Hruškových Dvorech

, aktualizováno 21. ledna 2021, 15:49

S cílem efektivně koordinovat a řídit přípravy očkování proti onemocnění covid-19 včera Rada Kraje Vysočina zřídila speciální tým s názvem VAKCINACE. Už se také ví, že jihlavské očkovací centrum bude sídlit v Hruškových Dvorech.

Koordinační a řídící tým povede hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek a náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný. Tato pracovní skupina pojmenovaná VAKCINACE bude mimo jiné organizačně, metodicky i informačně podporovat budování a provoz očkovacích center v okresních městech Vysočiny, případně dalších očkovacích míst v dalších městech a obcích kraje. Její další úkoly se budou týkat koordinace personálních zdrojů, softwarová podpora, koordinace informací a mediálních výstupů.

„Zřízení pracovní skupiny je formálním potvrzením fungujícího týmu lidí, kteří se problematice přípravy na očkování v regionu intenzivně věnují,“ doplnila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.  

Aktuální informací je rovněž to, že očkovací centrum Jihlava se bude nacházet ve vědeckotechnickém parku v Hruškových Dvorech. Na sociálních sítích to dneska potvrdil mluvčí magistrátu Radovan Daněk s tím, že městem nabízené prostory Teniscentra Kraj Vysočina vyhodnotil jako méně vhodnější.

Bývalý vědeckotechnologický park je podle Kraje Vysočina mnohem lépe vybaven a zařízen. „Je to asi opravdu lépe uzpůsobené místo, jsou zde dokonce mrazící a chladící boxy, kóje, šatny apod. Jediným nedostatkem je vzdálenost od centra města,“ doplnil po jednání s hejtmanem Petr Ryška. Podle jeho slov bude Jihlava společně s Krajem Vysočina se zahájením očkování posilovat městskou hromadnou dopravu do Hruškových Dvorů.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Kraj Vysočina, Magistrát města Jihlava

Štítky koronavirus, očkování, očkovací centrum, Jihlava, Hruškové Dvory, Kraj Vysočina, Vladimír Novotný, Vítězslav Schrek, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj zřídil pracovní skupinu pro koordinaci očkování. Jihlavské očkovací centrum bude v Hruškových Dvorech | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.