Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Další akce na Vysočině je zrušená. Nebude se konat Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě

Jubilejní 30. ročník Podzimního knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě byl kvůli protiepidemických opatřením zrušený. Už dříve organizátoři oznámili nižší zájem vystavovatelů a omezený doprovodný program. Teď je podle ředitelky veletrhu Markéty Hejkalové v rámci opatření proti šíření covidu-19 zakázané konání veletrhů, a to až do 25. října. Havlíčkobrodský veletrh se měl konat 23. a 24. října.

„I po konzultaci s krajskou hygienickou stanicí v Jihlavě 30. podzimní knižní veletrh ruším. Pokusí se ho maličko nahradit kniha Země skrytých úsměvů, která se od 23. do 31. října bude za veletržní cenu prodávat v knihkupectví Petrkov na Havlíčkově náměstí a v naší kavárně Hejkal v Dolní ulici, poté u všech dobrých knihkupců," sdělila Markéta Hejkalová.

Povídková kniha Země skrytých úsměvů v názvu reflektuje současnou povinnost nošení roušek. Tvoří ji povídky autorů, kteří v minulosti četli ze své tvorby na havlíčkobrodském veletrhu. Třicítku žijících autorů doplnily i texty tří autorů, kteří již nežijí. Ludvíka Vaculíka v knize připomenou fejetony vztahující se přímo k veletrhu. Jiřího Stránského zase úvodní část jeho Zdivočelé země odehrávající se v Anglii. Jediným zahraničním autorem v knize bude již zesnulý finský spisovatel Arto Paasilinna. Havlíčkobrodského veletrhu se účastnil v roce 2006.

Veletrhu se loni účastnilo asi 160 vystavovatelů. O letošní ročník mělo zájem 120 vystavovatelů, ale postupně začali svoji účast odříkat, zůstalo jich přibližně 80.

„Doufáme, že čtenářkám a čtenářům se veletržní kniha bude líbit, a těšíme se na setkání v lepších časech - na 31. Podzimním knižním veletrhu 15. a 16. října 2021 v Havlíčkově Brodě," dodala Hejkalová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, literatura, veletrh, H. Brod, knižní veletrh, Havlíčkův Brod, Markéta Hejkalová, kniha, Kraj Vysočina, Krajská hygienická stanice, Ludvík Vaculík, Arto Paasilinna, Jiří Stránský, Jihlava, Petrkov (u Hlinska)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další akce na Vysočině je zrušená. Nebude se konat Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.