Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rodiče v Jihlavě posílají děti do školek jen minimálně. Od pondělí se otevře už jen jedna

Jihlavští radní na svém čtvrtečním zasedání 19. března vzali na vědomí, že od pondělí 23. března zůstane v provozu pouze mateřská škola na Erbenově ulici. Ta je ze všech mateřinek v Jihlavě nejblíže nemocnici, kam docházejí rodiče dětí, většinou zdravotníci a členové Integrovaného záchranného systému.

„Ve čtvrtek 19. března přivedli rodiče do MŠ Erbenova čtyři děti, v pátek mají přijít pouze dvě děti. Na MŠ Seifertova dnes pečovali jen o dva předškoláky a na pátek se přihlásil dokonce jen jeden. Do MŠ Riegrova dnes přišly dvě děti a zítra mají přijít také dvě,“ uvedl Tomáš Koukal, vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy jihlavského magistrátu.

Jihlavská MŠ Březinova má na pátek 20. března nahlášeno pouze pět dětí.

„Z celkového počtu 1900 předškoláků navštěvuje jihlavské mateřinky naprosté minimum,“ sdělil Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice s tím, že matematicky vyjádřeno mají o využití mateřských škol v Jihlavě zájem jen necelé tři desetiny procenta dětí, konkrétně 0,26 procent.

„Město Jihlava je ale samozřejmě okamžitě připraveno v případě potřeby provoz mateřských škol opět rozšířit,“ doplnila primátorka města Karolína Koubová.

Ohodnoť článek

Štítky , školka, vzdělání, provoz, koronavirus, Jihlava, mateřská škola, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodiče v Jihlavě posílají děti do školek jen minimálně. Od pondělí se otevře už jen jedna | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.