Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Finále rychle uteklo. Ani jsem nestačila být ve stresu, říká druhá vicemiss Czech Republic 2019 a rodačka z Vysočiny Andrea Prchalová

Vysočina není jen krajem jeřabin, brambor a úspěšných sportovců. V našem kraji bydlí také krásné ženy. Důkazem je letošní ročník soutěže krásy Miss Czech Republic, ve kterém zazářila rodačka z Havlíčkova Brodu Andrea Prchalová. Může se totiž pyšnit titulem druhé vicemiss. Pár dní po soutěži jsem pohledné devatenáctileté tmavovlásce položila pár otázek. Andrea Prchalová na ně ochotně odpovídala, i když v těchto dnech neví, „kde jí hlava stojí“.

 

Na začátku mi dovolte, abych vám pogratulovala ke krásnému třetímu místu.

Moc děkuji.

Kdo vás do soutěže Miss Czech Republic přihlásil? Byla to vaše první zkušenost se soutěží krásy?

Miss Czech Republic byla moje první zkušenost a momentálně jsem moc ráda, že jsem se odhodlala přijít. Přihlášku na webových stránkách jsem si podala sama, ale všichni mě podporovali.

Andrea Prchalová
Narodila se před 19 lety v Havlíčkově Brodě. Momentálně má ale spíše dva domovy, protože studuje humanitní vědy na Karlově univerzitě v Praze. Andrea miluje sport, pět let dělala sportovní gymnastiku a osm let působila v taneční skupině Tendenc. Volný čas ráda tráví se svými přáteli, přítelem, rodinou a zvířaty.

V jaké disciplíně jste si nejvíce věřila? Můžete mi jednotlivé disciplíny popsat podrobněji?

Pokud jde o Preliminary, kde byly Miss talent, Top model, Miss bikini a pohovor, tak mohu říci, že nejjistější jsem si byla právě při pohovorech s porotou. Při samotném finále jsme měly spousty přehlídek. Začínaly jsme Asií od Natali Ruden, poté byly plavky od Lacrostine a večerní šaty opět od Natali Ruden. Během večera jsme si také losovaly otázky. Finále uteklo doopravdy rychle, prakticky jsem nestihla být ve stresu. A tak jsem se ve všech disciplínách cítila dobře a především jsem si to snažila užít.

Jak dlouho jste se na soutěž připravovaly?

Já jsem měla možnost přijít do této soutěže jako náhradnice během října, což znamená, že moje příprava na finále trvala cca 3 měsíce. Ostatní finalistky měly přípravu již od května, tudíž 9 měsíců.

Co pro vás třetí místo v soutěži znamená? Budete naši zemi reprezentovat na nějaké další soutěži?

Být II.vicemiss pro mě znamená možnost reprezentovat Českou republiku na Miss International v Japonsku. Měla jsem neskutečnou radost při vyhlašování, absolutně jsem to nečekala. Momentálně budu mít opět spoustu soustředění, abych byla ve všem dokonalá a byla připravena na světovou soutěž nejlépe, jak jen mohu.

Jaké jste měly mezi sebou s ostatními soutěžícími vztahy? Byly jste spíš kamarádky, nebo spíš rivalky?

S ostatními holkami jsme spolu trávily spoustu času, takže jsme si to snažily dělat příjemné. Přeci jen nám šlo o stejnou věc, takže jsme rozhodně byly kamarádky!

Miss Czech Republic 2019
Korunku pro Miss Czech Republic 2019 získala osmnáctiletá Denisa Spergerová z Českých Budějovic. Zvítězila mezi deseti finalistkami. První vicemiss se stala Maria Boichenko z Prahy, druhou vicemiss Andrea Prchalová z Havlíčkova Brodu. Za třetí vicemiss porota vybrala Miroslavu Pikolovou z Prahy, která nejvíce zaujala diváky na sociálních sítích. Vítězky pojedou letos reprezentovat Českou republiku na světové soutěže krásy, jako jsou Miss World, Miss Grand International, Miss International nebo Miss Intercontinental.

Co byste vzkázala vítězce Denise Spergerové?

Momentálně se všemi vítězkami trávím opět spoustu času a jediné, co jí mohu vzkázat, je to, že jí moc gratuluji a přeji, aby svůj titul využila nejlépe, jak může, a především, aby byla šťastná.

Máte přehled o tom, kolik dívek z Vysočiny se do soutěže od prvních castingů přihlásilo?

Tento přehled rozhodně nemám. Pouze vím, že se celkově do soutěže přihlásilo přibližně 4-5 tisíc slečen.

Máte pro dívky z Vysočiny nějaký návod, jak uspět třeba v dalších ročnících soutěže?

Jediné rady, jaké mám, jsou ty, že musí být své a nesmějí se bát zkoušet nové věci.

m o vás, že jste se věnovala tanci. Pomáhá vám i nadále udržovat si štíhlou postavu? Nebo co dalšího pro ni děláte? Neříkejte mi, že ji máte darem od přírody a milujete svíčkovou se šesti. :-) 

Tanci jsem se věnovala po dobu 8 let. Momentálně kvůli vysoké škole si to nemohu dovolit, ale snažím se chodit do fitka a cvičit alespoň kardio. Ráda také chodím na procházky. Řekla bych, že pohybu mám tedy stále „dost”. V jídle se vůbec neomezuji, většinou sním, co potkám. (smích)

Jste z Havlíčkova Brodu. Co máte na svém městě nejraději? Mám na mysli nějaké konkrétní místo.

Havlíčkův Brod je nádherný, ale jedno z mých nejoblíbenějších míst je pro mě vesnice Petrkov, kde bydlí část mé rodiny a velice ráda tam chodím se psem na procházky.

Kde se vidíte za deset let?

Sama nevím, kde se vidím za měsíc, natož za 10 let. (smích) Každopádně, ráda bych si někdy v průběhu svého života vybudovala vlastní firmu a mým úplně největším snem je mít útulek.

Máte na mysli zvířecí útulek?

Ano, přesně tak. Jestli bude psí nebo kočičí, to už nechám osudu, prakticky na tom nezáleží. Budu vděčná za vše.

Na závěr z trošku jiného soudku. Losna, nebo Mažňák? Sparta, nebo Slavia? Minnie, nebo Hello Kitty? 

Tyto otázky nejsou určené vůbec pro mě. Jedinou otázku, na kterou dokážu odpovědět, je Sparta. Přítel fandí Spartě, takže bych ani nic jiného nemohla říci. (smích)

Foto soukromý archiv Andrey Prchalové, Miss Czech Republic 2019

Štítky Andrea Prchalová, Miss Czech Republic, rozhovor, Kraj Vysočina, Česko, finále, soutěž, Havlíčkův Brod, soutěž krásy, Praha, Miss Grand International

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finále rychle uteklo. Ani jsem nestačila být ve stresu, říká druhá vicemiss Czech Republic 2019 a rodačka z Vysočiny Andrea Prchalová | Život a styl | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.