Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ROK 2018 NA DRBNĚ: Těžkooděnci se samopaly, požár v Jihlavanu, oprava Brňáku a kuriózní chodník

Černá kronika a doprava. To jsou dvě témata, která vás ze všeho nejvíc zajímala v roce 2018. Zároveň byl tenhle rok pro naši redakci rekordním, co se čtenosti týče. Nejvíce čtenářů na náš web zabloudilo v říjnu.

Pojďme si projít měsíc po měsíci a připomenout si, jaké konkrétní články jste nejvíc četli. 

Leden 

Rok jsme nezačali vůbec vesele. V polovině ledna přišla zpráva o tragické události, ke které došlo v Krahulčí. Zde přišel o život teprve osmnáctiletý řidič, který sjel se svým autem do rybníka. Tento článek se stal nejčtenějším v lednu, zároveň šlo o druhý nejvyhledávanější článek roku 2018.

V rybníce nedaleko Krahulčí v autě byl nalezen mrtvý osmnáctiletý muž

Únor 

Důležitým tématem, které hýbalo skoro celý rok krajským městem, byla plánovaná uzavírka frekventovaného Brněnského mostu. Řidiči několik měsíců využívali objízdné trasy, změny se dotkly také jihlavské městské hromadné dopravy. Po opraveném mostě se řidiči mohli projet v listopadu, kdy se znovu otevřel. Tomuto tématu naše redakce věnovala bezmála dvacet článků.

Již za měsíc Jihlava zavře Brněnský most. Kudy povedou objízdné trasy a linky MHD? 

Březen

Čtenáře nejvíc během letošního března zajímal případ ze Žďárska, kde bylo v rybníce nalezeno ženské tělo bez známek života. Alarmujícím byl fakt, že šlo už o třetí případ během pěti dní. Tento článek se stal v roce 2018 vůbec nejčtenějším.  

Ve Víru na Žďársku nalezli v řece mrtvé ženské tělo. Jedná se už o třetí případ za pět dní 

Duben 

Další tragická událost se stala 8. dubna ráno v Jihlavě. Na jednom ze sídlišť žena vypadla z okna. Byla nalezena na zemi bez známek života. Tento článek bere v roce 2018 pomyslnou třetí příčku ve čtenosti.

V Jihlavě vypadla žena z okna. Nalezena byla bez známek života

Květen 

I v květnu vás nejvíce zajímal článek z rubriky „krimi“. Řeč je o dopravní nehodě šestadvacetileté ženy, které se stal osudný náraz do autobusové zastávky v Menharticích na Třebíčsku. Řidička podlehla svým vážným zraněním v brněnské nemocnici, kam byla transportována.

Mladá řidička, která havarovala v neděli brzy ráno, v nemocnici zemřela na následky zranění 

Červen 

Velký rozruch způsobili v krajském městě těžkooděnci, kteří 1. června se samopaly obsadili Smetanovu ulici v centru města. Naše redakce byla během pár minut na místě, k vysoké čtenosti přispěly i fotky, které jsme na místě pořídili.

FOTO: Jihlavskou Smetanovu ulici v pátek dopoledne hlídali těžkooděnci se samopaly 

Pár čísel:
V roce 2018 redakce Jihlavské Drbny pro vás napsala celkem 2963 článků.

Náš web za rok 2018 zaznamenal skoro milion návštěv, přesně jich bylo 946 958.

Na Facebooku nás sleduje 10 027 uživatelů a k dnešnímu dni máme 9503 fanoušků. Oproti roku 2017 je to nárůst o 2329 uživatelů.

Děkujeme za vaši přízeň!

Červenec 

Dopravní téma vás zaujalo nejen v únoru, ale i v červenci. Psali jsme o plánované okružní křižovatce, která vznikla nedaleko Kosteleckých uzenin. Jde o místo, kde v minulosti bouralo velké množství řidičů. S pracemi se finišovalo na konci října.

U Kosteleckých uzenin začne výstavba okružní křižovatky. Řidiče čeká objížďka i semafory 

Srpen 

Na začátku srpna kolem oběda hořelo v jihlavské firmě Jihlavan. Na místo přijelo více než dvacet jednotek hasičů. A tento článek vás v srpnu zaujal ze všech nejvíc.

VIDEO, FOTO: Ve firmě Jihlavan v poledne hořelo. Zranilo se deset lidí včetně jednoho hasiče 

Září

V září se i na naši redakci obrátila policie s prosbou o pomoc. Šlo o pátrání po mladících, kteří napadli mladého muže na jihlavských hradbách. K vysoké čtenosti určitě přispělo o přiložené video z místa činu.

VIDEO: Na jihlavských hradbách byl napadený patnáctiletý chlapec. Neznáte mladíky na videu?

Říjen

Dobrý skutek si na své konto připsali policisté v krajském městě, kteří 24. října pomohli devítileté dívence na autobusovém nádraží. Ujel jí autobus, plakala, domů se dostala díky policistům, kteří ji dovezli k rodičům.

Říjen se pro nás stal rekordním měsícem, kdy na náš web zabloudilo zatím největší množství čtenářů.

Devítileté holčičce z Jihlavska ujel autobus a začala plakat. Z nádraží ji domů odvezli policisté 

Listopad

V listopadu vás nejvíc zaujala kuriozita z Hruškových Dvorů. Vznikl tam chodník. To na první pohled není nic výjimečného. Pobavilo vás to, že jeho části na sebe nenavazují.  

V Hruškových Dvorech mají zvláštní nový chodník. Jeho části na sebe nenavazují 

Prosinec

Jeden z fanoušků jihlavské Dukly neunesl prohru s budějovickým Motorem. Tak ho nenapadlo nic jiného než strhnout z krku muže z Českých Budějovic klubovou šálu. Právě tohle jste nejvíce četli v posledním měsíci tohoto roku.

Fanoušek hokejové Dukly neunesl prohru. Muži z Budějovicka strhnul z krku klubovou šálu a utekl 

Štítky 2018, přehled, článek, čtenost, Jihlavská Drbna, web, chodník, rybník, krajské město, Krahulčí, Jihlava, Kostelecké uzeniny, okres Žďár nad Sázavou, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ROK 2018 NA DRBNĚ: Těžkooděnci se samopaly, požár v Jihlavanu, oprava Brňáku a kuriózní chodník | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.