Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U Kosteleckých uzenin začne výstavba okružní křižovatky. Řidiče čeká objížďka i semafory

Na počátku příštího týdne začne úprava křižovatky silnic II/406 a II/639. Uvedená křižovatka, která leží v bezprostřední blízkosti Kosteleckých uzenin, bývá místem častých dopravních nehod, zejména pokud je silnice mokrá během deště nebo po něm. Nahradí ji okružní křižovatka.

Její výstavba bude probíhat celkem ve dvou etapách. „Navržené uspořádání okružní křižovatky počítá s výhledovým napojením areálu Kosteleckých uzenin, čtvrté rameno křižovatky bude realizováno pouze v minimálním rozsahu,“ uvedl k plánům za krajský odbor dopravy a silničního hospodářství Miroslav Dokulil.

Řidiči musí na uvedeném místě počítat s dopravním omezením, a to během obou etap. V rámci první etapy bude zcela uzavřena silnice II/639 ve směru na Batelov. Řidiči směřující do Dolní Cerekve, Batelova a dále, budou muset využít objízdnou trasu po silnici II/406 do Třeště a dále budou pokračovat po silnici II/402 do Batelova, kde se napojí na stávající silnici II/639. Silnice II/406 bude v první etapě průjezdná po obousměrné provizorní komunikaci.

 „V druhé etapě bude řešeno napojení okružní křižovatky na stávající silnici II/406. Během realizace bude provoz řízen semaforovou soupravou se třemi návěstidly, kde dvě budou umístěna na silnici II/406 a třetí bude umístěno na silnici II/639 před vjezdem do dokončené okružní křižovatky,“ pokračuje Dokulil.  

Nová okružní křižovatka bude řidičům sloužit nejpozději od 1. listopadu 2018. Celkové náklady na úpravu křižovatky se pohybují kolem 24 milionů korun.

Foto Google maps

Štítky okružní křižovatka, Kostelec, II/406, II/639, objízdná trasa, výstavba, silnice, kruhový objezd, Kostelecké uzeniny, Batelov, Dolní Cerekev, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Kosteleckých uzenin začne výstavba okružní křižovatky. Řidiče čeká objížďka i semafory | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.