Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Hruškových Dvorech mají zvláštní nový chodník. Jeho části na sebe nenavazují

Na naši redakci se před nedávnem obrátil jeden nejmenovaný čtenář. Poslal nám fotku chodníku v průmyslové zóně v Hruškových Dvorech. Jsou na ní vyfoceny dva chodníky, které se však vzájemně nepotkají. Na sociálních sítích vzbudilo toto téma poměrně velký rozruch. Proto jsme se obrátili na jihlavskou radnici s žádostí o vysvětlení.

Celý problém je podle vyjádření radnice způsoben snahou města získat co nejvíce dotačních peněz, proto město rozdělilo realizaci chodníku a cyklostezky na dvě samostatné stavby. Na cyklostezku se však zatím nepodařilo sehnat zhotovitele.

Tato na první pohled komická dopravní situace je zapříčiněná tím, že nové stavby chodníků a cyklostezky navazují na původní chodník s cyklostezkou vedoucí od garáží. Ve starém úseku je chodník po levé straně cyklostezky, kdežto na novém úseku je kvůli autobusové zastávce potřeba mít chodník na pravé straně od cyklostezky tak, aby cestující z autobusů vystupovali na chodník, a ne na cyklostezku. Křížení cyklostezky a chodníku nyní vypadá úsměvně, protože zde zatím ještě cyklostezka není.

Aktuální stav po zasypání

„Prostor cyklostezky mezi chodníky město Jihlava dočasně zasypalo, aby byl umožněn přechod mezi jednotlivými částmi chodníku, na výstavbu cyklostezky město v současné době hledá zhotovitele,“ doplnila za tiskové oddělení jihlavské radnice Aneta Hrdličková.

Závěrem ještě doplnila, že statutární město Jihlava tímto uspořádáním splnilo bezpečnostní normy a požadavky PČR a bezpečnostního auditu.

Foto Lenka Dvořáková + čtenář Jihlavské Drbny

Štítky chodník, Hruškovy Dvory, cyklostezka, radnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hruškových Dvorech mají zvláštní nový chodník. Jeho části na sebe nenavazují | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.