Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

ROK 2017: Aprílový žert ze City Parku, narozená trojčátka nebo pomoc rodině v nouzi

Dnes máme poslední den roku 2017. Roku, ve kterém se každému z nás určitě mnoho podařilo, hodně věcí nás potěšilo a pobavilo. Našly se ale i události, které nebyly tak veselé a raději bychom, kdyby se vůbec nestaly. Vybrali jsme pro vás dvanáctku událostí, které vás v roce 2017 nejvíce zaujaly na webu Jihlavské Drbny.

Nejvíce pozornosti od vás dostala sekce článků s označením krimi, ve všech případech šlo o velmi smutné události, dokonce pětkrát o úmrtí člověka. Našla se ale i mnohem příjemnější témata – řeč je o trojčatech v jihlavské porodnici a z úplně jiného soudku byl aprílový článek o jihlavském City Parku, ten vás z celého roku zaujal ze všech vůbec nejvíc.

Leden

Smutnou a nejčtenější událostí na našem webu byla v prvním měsíci roku 2017 tragická nehoda, ke které došlo 15. ledna nedaleko Jemnice na Třebíčsku. Velmi těžkým zraněním při ní podlehl chodec, který se střetl hned se dvěma osobními auty. Snad jedinou dobrou zprávou v tomto případě je to, že provedené zkoušky na alkohol vyšly s negativním výsledkem.

Více o případě tragické nehody čtěte ZDE.

Únor

Maturantka jihlavského gymnázia, která dostala nabídku jít studovat do Oxfordu. Tato prestižní nabídka vás nejvíce zaujala v únoru. Tereza Maláčová, jak se úspěšná studentka jmenuje, za své výborné studijní výsledky obdržela čestné uznání z rukou tehdejší ministryně školství Kateřiny Valachové.

Podrobnější informace o úspěších Terezy Maláčové čtěte ZDE. S Terezou jsme později ještě vydali rozhovor.

Březen

V březnu jsme vás mimo jiné informovali o tragické události, která se týkala ženy, jež 1. března v třebíčské části zvané Borovina spáchala sebevraždu. Skočila z místního železničního mostu, svým zraněním, bohužel, na místě podlehla.

Připomenout si můžete ZDE.

Duben

Úplný uragán u vás způsobila aprílová informace, kterou jsme vydali 1. dubna. Týkala se City Parkingu, což mělo být pětipatrové parkoviště, které mělo vzniknout na místě jihlavského nákupního centra City Park. Tento náš aprílový žertík vás opravdu zaujal, podle mnohých dotazů a reakcí jej mnozí z vás brali opravdu vážně, i když obsahoval samé „okatě“ smyšlené informace. Tento článek se stal v roce 2017 vůbec tím nejčtenějším.  

Pokud vám unikl, tak si ho připomeňte ZDE.

Květen

V květnu vás nejvíce zaujal smutný příběh motorkáře Lukáše, který již není mezi námi. Osudným se mu stal střet s autobusem, ke kterému došlo 11. května. Shodou okolností Lukáš byl instruktorem motoškoly, která zájemce učí, jak bezpečně řídit motorku. 19. května se s ním přišli naposledy rozloučit jeho kamarádi a další motorkáři, my jsme pro vás ze spanilé jízdy, jak byla oficiálně nazvána, natáčeli video a pořídili několik fotek. A právě tato reportáž z místa vás v květnu nejvíc zaujala.

Spanilou jízdu si můžete připomenout ZDE.

Červen

V červnu se stal nejčtenějším příběh třiadvacetiletého motorkáře Luboše, který boural v Třešti na Jihlavsku. Nehoda to byla hodně vážná, při předjíždění autobusu přes plnou čáru se čelně střel s osobním autem, na místě přišel o nohu a vrtulník ho transportoval do brněnské nemocnice. Život mu zachránila čtveřice lidí, která mu profesionálně poskytla první pomoc a na podzim pak byla oceněna titulem Gentleman silnic.

Celý příběh motorkáře Luboše najdete ZDE.

Červenec

Další mladý život vyhasl na silnicích Vysočiny v červenci. Nejvíce zájmu u vás v červenci vzbudila tragická nehoda, ke které došlo nedaleko Kostelce u Jihlavy. O život tam přišel sedmatřicetiletý řidič osobního auta. Nepřežil střet s kamionem, jehož řidiči se z neznámých důvodu v místě zvanem „Kaplička" vzpříčil přívěs.

Podrobnější informace k tragické nehodě se dočtete ZDE.

Srpen

Personál jihlavské porodnice se po zhruba pěti letech stará o trojčátka. Tato radostná zpráva vás nejvíce zaujala v srpnu, článek byl u vás za celý rok zároveň druhým nejčtenějším. Tři holčičky, které rodiče pojmenovali Sofie, Lilien a Ella, přišly na svět v pražské porodnici. Do jihlavské porodnice byly tedy následně přivezeny.

O trojčátkách v Jihlavě se více dozvíte ZDE.

Září

To, že lidem není lhostejný osud jiných lidí, dokazuje článek, který u vás „zvítězil“ v září a zároveň se stal třetím nejvyhledávanějším článkem na našem webu. Pojednával o jedné rodině z Jihlavska, která se ocitla v tíživé životní situaci. Dvěma sestrám Izabelce a Vanesce zemřela maminka, zůstaly proto samy jen s tatínkem Romanem. Mladší Izabelka se navíc léčí s akutní leukémií a musí dodržovat přísná hygienická opatření. Veřejnost rodině mohla pomáhat penězi nebo konkrétními věcmi, které její členové potřebovali.  

Příběh rodiny si můžete přečíst ZDE.

Říjen

V říjnu Jihlavou otřásl případ dvacetiletého muže, po kterém bylo 9. října ráno vyhlášeno pátrání. Byl duševně nemocný a policisté varovali, že může mít u sebe zbraň. Za pár hodin ale přišla další zpráva, kde jsme vás informovali o tom, že muž byl nalezený mrtvý v jednom ze sklepů panelového domu na sídlišti Březinky. Na sociálních sítích mezi lidmi kolovaly zprávy, že měl spáchat sebevraždu zastřelením.

Případ duševně nemocného muže si přečtěte ZDE.

Listopad

Rozuzlení případu krádeže peněženky v jihlavské Bille vás nejvíce zaujalo v listopadu. Na svědomí ji měla žena, která okradla jinou ženu přímo během nákupu. Policie k případu poslala také velmi zřetelné video, kde byla zlodějka zachycená přímo „v akci". Za pár hodin po zveřejnění pátrání se zlodějka z videa našla.

Pokud vám článek unikl, tak ho najdete ZDE.

Prosinec

V adventním čase Jihlava zažila něco, co otřáslo nejen Vysočinou. Za bílého dne se na Bedřichově, konkrétně na ulici Slavíčkova, stala vražda, starší žena byla zastřelena během jízdy ve svém autě. Nakonec se ukázalo, že vrahem byl její bývalý manžel, který nakonec spáchal sebevraždu.

Otřesný případ z jihlavského Bedřichova pro připomenutí najdete ZDE.

Všem čtenářům mockrát děkuji za přízeň a spolupráci. Věřím, že v roce 2018 převáží veselé zprávy nad těmi tragickými. Těším se na další rok s vámi všemi, Drbňáci. :-) 

S láskou vaše Jihlavská Drbna

Štítky City Park, rodina, Drbna.cz, Jihlava, automobil, sebevražda, Kateřina Valachová, Kraj Vysočina, okres Jihlava, Bedřichov, Billa, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ROK 2017: Aprílový žert ze City Parku, narozená trojčátka nebo pomoc rodině v nouzi | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.