Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavský City Park v létě ukončí svůj provoz. Nahradí ho parkoviště pro dva tisíce aut

Neustále se měnící nájemci, malý zájem ze strany zákazníků a také chybějící parkovací místa v Jihlavě. To jsou tři hlavní důvody, proč se z jihlavského obchodního centra City Park na Jiráskově ulici na podzim stane pětipatrový parkovací dům, který ponese jméno City Parking.

„Situace už byla neúnosná, v červených číslech se pohybujeme už nějaký ten měsíc, proto jsme se s manažery obchodního centra dohodli, že z něj uděláme parkovací dům,“ vysvětlil důvody rozhodnutí Adolf Chloupeček, jihlavský hejtman, který je zároveň generálním ředitelem City Parku.

Možností, jak využít budovu současného nákupního centra, bylo hned několik. „Původně jsme chtěli všem nájemcům ukončit smlouvy a od září z celého centra vybudovat wellness a relaxační centrum. To jsme ale nakonec zavrhli vzhledem k tomu, že sídlíme v blízkosti jihlavského aquaparku. Byl by to tedy nekalý boj o zákazníka. Další možností bylo prostory nabídnout jihlavskému fotbalovému klubu Slavoj Jihlava Houslice. Ti však nakonec s námi spolupráci z finančních důvodů museli odmítnout,“ jmenuje další nápady Felix Navrátílek, manažer pro styk se zákazníky z jihlavského City Parku. Dle jeho slov se také přemýšlelo o zbourání budovy a následném prodeji lukrativního pozemku.

Symbolická cena za parkovné 

Nakonec však po bouřlivých debatách zvítězila varianta s parkovacím domem. Bude mít celkem pět pater a umožní parkování až dvěma tisícovkám řidičů. Dle slov Hany Hajerové, náměstkyně jihlavského hejtmana pro dopravu, jej budou využívat zejména řidiči, kteří budou chtít ušetřit za dražší parkování v centru Jihlavy. Cena parkovného  v tomto domě bude velmi symbolická. Stání na jeden den vyjde řidiče na pětikorunu. A protože je City Park v těsné blízkosti fotbalového svatostánku místního Slavoje, budou mít z přestavby radost i fanoušci fotbalového klubu. „Nápad s parkovacím domem si velice pochvaluji, konečně budou mít naši fanoušci v době zápasu možnost komfortně zaparkovat,“ říká Zbyněk Kulis, generální ředitel Slavoje Jihlava Houslice.

Najdou se ale i lidé, kteří jsou proti připravované přestavbě a přáli by si zachování stávajícího provozu obchodního centra City Park. „Jihlava je krajské centrum, které si zaslouží mít alespoň jedno reprezentativní obchodní centrum, pak už nám zbyde zase jenom Prior,“ posteskl si jeden z pravidelných zákazníků Hugo Apríl.

Všichni obchodníci mají smlouvy uzavřeny do konce dubna. Začátkem května se tedy jihlavský City Park v Jiráskově ulici definitivně uzavře a začne se s přestavbou na moderní parkoviště. Úpravu sponzorsky provede sousedící firma PSJ, která tím chce podpořit svůj fotbalový klub. Parkovat bychom v novém City Parkingu mohli již na začátku příštího školního roku.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky apríl, obchodní centrum, Jihlava, City Park, parkování, fotbalový klub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský City Park v létě ukončí svůj provoz. Nahradí ho parkoviště pro dva tisíce aut | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.