Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: Počet respiračních infekcí se zase snížil, přesto zemřel další člověk

Za poslední týden zemřel na Vysočině v souvislosti s chřipkou jeden člověk. Od začátku letošní chřipkové epidemie je to osmé úmrtí, které hygienici evidují. Zaznamenali také 37 závažných průběhů nemoci. Počty nemocných s akutními respiračními onemocněními v kraji klesají.

Nyní je na 100 tisíc obyvatel 806 nemocných, před týdnem jich bylo 876. Nepřibývá ani nemocných se spalničkami. Od začátku roku byl na Vysočině jeden případ, řekla vedoucí protiepidemického oddělení Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina v Jihlavě Radka Štěpánková.

Poslední úmrtí v souvislosti s chřipkou zaznamenali hygienici v Jihlavě, kde je nyní na 100 tisíc obyvatel 666 nemocných. Z okresů má nejvyšší nemocnost Pelhřimovsko s 967 případy na 100 tisícobyvatel.

Spalničky ve třinácti krajích 

Epidemie akutních respiračních onemocnění začala na Vysočině v prvním únorovém týdnu. Nejvyšší nemocnost byla o týden později, kdy hygienici evidovali 1732 nemocných na 100t tisíc obyvatel.

Počty nemocných v Česku klesly za poslední týden o 5,6 procenta, relativní nemocnost byla 949 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

PSALI JSME: Ministr Vojtěch odhaduje, že letos bude až tisíc případů spalniček 

Spalničky, které jsou vysoce nakažlivé a mohou je provázet závažné komplikace, se letos vyskytly ve 13 ze 14 krajů. Bez nemocných zůstává jen Karlovarský kraj. Nejvíc nemocných je v Praze, Moravskoslezském a Pardubickém kraji.

Podle informací České televize uvedených v nedělních Otázkách Václava Moravce onemocnělo v tuzemsku jen za letošní rok k pátku 21. března spalničkami již 366 lidí. Loni bylo nemocných 203 za celý rok.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, spalničky, Vysočina, Kraj Vysočina, nemoc, Jihlava, Krajská hygienická stanice, Adam Vojtěch, Česká televize, Česko, okres Pelhřimov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: Počet respiračních infekcí se zase snížil, přesto zemřel další člověk | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.