Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Kraj Vysočina slaví Světový den zdraví. V pondělí se zaměří na sluchově postižené

7. duben je vyhlášen Světovou zdravotnickou organizací (WHO) jako připomínka jejího založení v roce 1948 a slaví se jako Světový den zdraví. Na Vysočině budou aktivity spojené se dnem zdraví věnovány už v pondělí 9. dubna sluchově postiženým.

V kongresových prostorech sídla Kraje Vysočina bude od 14 do 16.30 připraven pro zájemce zdarma program o prevenci nemocí, bude se měřit tlak, cholesterol a bude se radit se zdravým životním stylem.

Po celém světě se konají různé události zaměřené především na prevenci onemocnění a zlepšení kvality života. Zdravá města, obce a regiony České republiky realizují v rámci této kampaně mnoho aktivit. Ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem, Svazem neslyšících a nedoslýchavých ČR a Zdravou Vysočinou, z.s. organizuje Zdravý Kraj Vysočina tradiční Den zdraví pro neslyšící.

 Při této akci získají účastníci zajímavé informace o podpoře zdraví a prevenci nemocí a také mohou podebatovat o zdravém životním stylu. Připraveno je dále několik aktivit jako třeba měření tlaku krve a cholesterolu v krvi. Celý program bude tlumočen do znakové řeči. Akce se koná pod záštitou Martina Hyského, politika Zdravého Kraje Vysočina a MA21. 

Den zdraví pro sluchově postižené se koná v pondělí 9. dubna 2018 v prostorách sídla Kraje Vysočina v Jihlavě od 14 hodin.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky Světový den zdraví, sluchově postižení, znaková řeč, Kraj Vysočina, zdraví, Světová zdravotnická organizace, nemoc, prevence, Česko, Státní zdravotní ústav, Martin Hyský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj Vysočina slaví Světový den zdraví. V pondělí se zaměří na sluchově postižené | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.