Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V Jihlavě proběhne seminář o lupénce. Lidé se na něm dozví, jak s kožní nemocí bojovat

Ve středu 14. června v Jihlavě proběhne seminář o lupénce neboli psoriáze. Na setkání s lékaři mohou dorazit nejen pacienti. Přednáška je určena i jejich rodinným příslušníkům.

Seminář o tomto onemocnění se uskuteční v Gotické síni v budově radnice Magistrátu města Jihlavy 14. června od 16 do 18 hodin. Nezávazná registrace je možná na e-mailu registrace@gsymposion.cz. „Přednášet bude kožní lékařka Ivana Vybíralová, která poví více o současnosti a vzniku onemocnění. Primářka Marie Policarová promluví o možnostech léčby a režimových opatřeních. Ohledně systému státní podpory poradí Hana Potměšilová, ředitelka NFOZP. Na semináři jsou vítáni pacienti i jejich rodinní příslušníci,“ říká Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Primářka kožního oddělení jihlavské nemocnice Marie Policarová dodává, že na setkání se zájemci dozví o možnostech léčby a také zde zazní rady, jak o sebe pečovat

Co je lupénka?

Jde o onemocnění, kterým trpí zhruba dvě procenta populace a postihuje stejně ženy jako muže. Nejčastějším projevem je olupování zarudlé pokožky, neboť ta se obměňuje až sedmkrát častěji než normálně. Lupénka začíná většinou mezi šestnáctým a třicátým rokem života, méně častá bývá u dětí. Onemocnění se zhoršuje na jaře a na podzim.

Foto www.zdravi-nemoc.cz | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky lupénka, psoriáza, kůže, seminář, nemoc, kožní, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Hana Potměšilová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě proběhne seminář o lupénce. Lidé se na něm dozví, jak s kožní nemocí bojovat | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.