Dnes, 12:59
Sedm set obědů a tři sta padesát snídaní a večeří připraví každý den novoměstská nemocnice. Stravovací provoz se stále vyvíjí a přizpůsobuje se novým trendům, jeho šéfem je od 1. června David Hrbotický.
Ke kuchyni a k zaměstnanecké jídelně přibyl před nedávnem v novoměstské nemocnici bufet i bufetové stravování pro novopečené maminky v gynekologicko-porodnickém pavilonu. David Hrbotický má naplánované i další změny, zatím však vedle vedoucího stravovacího provozu vykonává i práci v kuchyni místo šéfkuchaře a vše se nedá skloubit tak, jak by chtěl.
Změny budou i v jídelníčku a Hrbotický se bude snažit, aby byly jenom k lepšímu. Nyní jsou však jídelní lístky napsané až do října, změnu lze očekávat později. On sám přitom prozradil, že jako kuchař i strávník dává přednost české klasice. „Ale v podstatě sním všechno a rád zkouším nové věci,“ řekl s tím, že je spousta jídel, která neměl rád, ale našel si k nim cestu a dnes jsou jeho oblíbená.
Úterý, 2. března 2021, 17:36
V jihlavské nemocnici se již od prosince 2019 opravuje zázemí pro kuchaře. To nyní prochází zásadní proměnou. Opravy by měly skončit zhruba za rok. Kuchaři budou nejenom nově nejenom schopni vařit více jídel, ale nabídnou i větší komfort ve výběru.
Hrbotický pracuje v gastronomii už dvanáct let, když nepočítá různé brigády při studiu. „Pracoval jsem jako kuchař, šéfkuchař, osoba odpovědná za cateringovou službu na svatbách a nejrůznějších oslavách. Prošel jsem taky roční praxí v jateční výrobě,“ vyjmenoval.
Mezi své speciality řadí svíčkovou, kterou má podle kamarádů i rodiny luxusně vymazlenou. „A tvrdila to i spousta nevěst a ženichů, kterým jsem připravoval svatbu,“ dodal. Z exotických jídel dle vlastních slov umí dobré červené thajské curry s kokosovým mlékem, bambusovými výhonky, kuřecím masem a jasmínovou rýží.Chceš nám něco sdělit?Napiš nám