Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

S praxí budoucím zdravotníkům v Jihlavě pomáhá čtyřicet mentorů. Chodí i na JIP a operační sály

Důležitou součástí studia budoucích zdravotníků je praxe v nemocnicích. Tu pravidelně absolvují studenti i v jihlavské nemocnici. Zde mají k ruce mentory, kteří se o ně starají. Jak informovala mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová, jde o zdravotníky z řad zaměstnanců, kteří věnují studentům čas, pomáhají jim zorientovat se v praxi a jsou jim nápomocni.

„Cílem předávání zkušeností je nasměrovat do jihlavské nemocnice zdravotníky, kterých je obecně nedostatek,“ vysvětluje Monika Zachrlová.

Do mentoringu je zapojená většina oddělení nemocnice, včetně jednotek intenzivní péče a operačních sálů. „V praxi to vypadá tak, že student je takovým stínem našeho zdravotníka,“ vypráví náměstkyně nelékařských profesí Hana Hladíková.

Jak praxe probíhá? 

Během praxe student se svým mentorem prochází běžnou pracovní směnu a vidí, jak teoretické znalosti ze školy využít v praxi při péči o pacienta. Do Nemocnice Jihlava chodí na praxi nejčastěji studenti VŠPJ, kteří mají za sebou převážnou část studia a jsou v 6. semestru. Na směně má mentor za zády jednoho studenta, se kterým tráví celou směnu. 

„Mentorský program umožní studentům získat cenné znalosti a dovednosti přímo od těch, kteří mají bohaté zkušenosti v praxi. Naši mentoři poskytují studentům nejen odborné rady a praktickou výuku, ale také jim pomohou lépe porozumět dynamice práce v nemocnici a rozvíjet jejich profesní identitu,“ popisuje Hana Hladíková. Jak dodává, během covidu se ukázalo, jak důležité je ukázat studentům i intenzivní péči. Právě i tam díky mentorům zavítají. 

V jihlavské nemocnici se věnuje studentům 39 mentorů. „Jde z většiny o všeobecné sestry, ale i porodní asistentky bez vedoucích funkcí. Celkově v zařízení pracuje 787 všeobecných sester a porodních asistentek. Aktuálně se nabízí 26 pracovních pozic všeobecné sestry,“ doplnila Zachrlová statistiku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky praxe, mentor, student, zdravotnictví, VŠPJ, nemocnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

selena olds

Hi i love sex my contact here vipdeit.com/sex20.html
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

..

.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pondělí, 11. března 2024, 00:37Odpovědět

S praxí budoucím zdravotníkům v Jihlavě pomáhá čtyřicet mentorů. Chodí i na JIP a operační sály | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.