Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Movember v novoměstské nemocnici. Vousáči v holírně podpoří výzkum a prevenci rakoviny prostaty a varlat

Nemocnice v Novém Městě na Moravě nabízí mužům během listopadu charitativní skupinové holení i možnost preventivního vyšetření karcinomu prostaty a varlat. Akce souvisí s tradiční akcí zvanou Movember. K ní se opět připojí i lékaři z novoměstské urologie.

„Odvážlivci, kteří si nechají narůst knír nebo plnovous a ve středu 22. listopadu přijdou do nemocniční Movember holírny, přispějí na dobrou věc. Výtěžek z charitativního holení poputuje na konto nadačního fondu Muži proti rakovině,“ sdělila mluvčí novoměstské nemocnice Helena Zelená Křížová.

Movember je charitativní a každoročně se konající genderově zaměřená akce. Účelem charity je získání finančních prostředků a zároveň zvyšování povědomí o zdraví mužů. Zvláštní pozornost je věnována podpoře zdravého životního stylu mužů a osvětě v oblasti mužských onemocnění, jakými jsou rakovina varlat a rakovina prostaty.

Dalším cílem akce je upozornit na problematiku duševního zdraví a sebevražd.

Zdroj: wikipedia

Novoměstští urologové tím chtějí upozornit na důležitost preventivního urologického vyšetření nádorů prostaty a varlat.

Bez věkového omezení 

„Naše urologická ambulance se každoročně zapojuje prodloužením ordinační doby k preventivnímu vyšetření karcinomu prostaty a varlat. Vyšetření prostaty je vhodné u mužů starších 50 let, kteří nebyli během posledních dvou let vyšetřeni a u mužů nad 45 let v případě, že byl jejich blízkému příbuznému diagnostikován karcinom prostaty,“ vysvětluje lékař z novoměstské urologické ambulance Jiří Janů.

„K vyšetření varlat není věkové omezení,“ dodává.

Jak dále jmenuje mluvčí Zelená Křížová, vyšetření v rámci akce Movember budou na urologické ambulanci novoměstské nemocnice po předchozím objednání prováděna ve středu 15. a také ve středu 29. listopadu, a to v době od 14 do 15 hodin. „Zájemci se mohou objednávat telefonicky na čísle 566 801 203. Alespoň den před domluveným vyšetřením je potřeba navštívit dopoledne naši urologickou ambulanci k provedení odběru krve a moče – kreatinin, PSA, moč sediment,“ informuje Jiří Janů.

Kam do holírny? 

Holírna se bude nacházet ve foyer chirurgického pavilonu ve středu 22. listopadu od 9 do 12 hodin. Zájemce oholí budoucí kadeřnice ze žďárské Střední školy obchodní a služeb. „Výtěžek z charitativní „holírny“ poputuje nadačnímu fondu Muži proti rakovině,“ dodala závěrem mluvčí novoměstské nemocnice. 
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Nové Město na Moravě | Zdroj Nemocnice Nové Město na Moravě, wikipedia

Štítky movember, rakovina, varlata, prostata, holírna, vousy, prevence, listopad, nemocnice, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Movember v novoměstské nemocnici. Vousáči v holírně podpoří výzkum a prevenci rakoviny prostaty a varlat | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.