Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Operační sály jihlavské nemocnice budou okupovat dělníci. Prázdninové opravy vyjdou na 40 milionů korun

Operační sály v jihlavské nemocnici se zahájením letních prázdnin obsadí dělníci. Prostory projdou rozsáhlou rekonstrukcí, ta vyjde na desítky milionů korun. Podle informací od mluvčí nemocnice Moniky Zachrlové opravy byly směřovány na léto, kdy je omezená operativa.

Operační sály v Nemocnici Jihlava zažily za posledních 23 let zhruba 160 tisíc operací.

„Opravy začnou hned úderem začátku prázdnin. Máme šest operačních sálů a dělníci začnou pracovat na prvních čtyřech. Dva sály tedy budou stále v provozu. To potrvá zhruba do konce prázdnin, poté budou ony čtyři opravené sály uvedené do provozu a opraví se zbylé dva. Celkově právě potrvají do konce října,“ shrnuje aktuální dění v jihlavské nemocnici provozně technický náměstek Alexander Filip.

Operační sály čeká výměna opláštění, tedy celé konstrukce. Vymění se stativy medicinálních plynů, překládací zařízení pro pacienty, stropy, nové budou také obrazovky. „Celkově vyjdou opravy na 40 milionů korun. Zdravotníci tak budou pracovat v nejmodernějších prostorech,“ nastínila Monika Zachrlová s tím, že lékaři ročně provedou na operačních sálech zhruba sedm tisíc operací. Zhruba pět tisíc z nich je plánovaných, zbytek jsou akutní operace.

„Sály využívají chirurgové, ortopedi, traumatologové, gynekologové, urologové a také lékaři ORL. Výkony zde podstupují jak děti, tak dospělí pacienti. Stávající prostory slouží již 23 let,“ dodala Zachrlová.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky opravy, sál, operační, rekonstrukce, nemocnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Operační sály jihlavské nemocnice budou okupovat dělníci. Prázdninové opravy vyjdou na 40 milionů korun | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.