Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

FOTO: Havlíčkobrodská ortopedie má novou JIP. Stavební práce vyšly zhruba na čtyři miliony korun

Zdravotníci v havlíčkobrodské nemocnici, konkrétně ti na ortopedickém oddělení, mají od 10. května k dispozici novou jednotku intenzivní péče (JIP). Celkem stála zhruba 4 miliony korun bez DPH.

Zcela nová JIP slouží pro zajištění bezpečnosti pacientů po rozsáhlých operačních výkonech v časném pooperačním období. Jednotka je vybavena novým zařízením a odpovídající zdravotnickou technikou. „Realizaci této akce finančně podpořil Kraj Vysočina, zřizovatel nemocnice,“ uvedla ve zprávě pro novináře Petra Černo, mluvčí Nemocnice Havlíčkův Brod s tím, že celkové náklady se dostaly zhruba na čtyři miliony korun bez DPH.

„Důvodem pro realizaci tohoto projektu byl souběh dvou skutečností. V posledních letech se výrazně prodloužila čekací doba na plánované operace velkých kloubů a současně se začala projevovat omezená kapacita centrální jednotky intenzivní péče chirurgických oborů. Zprovoznění dalších lůžek pro poskytování intenzivní pooperační péče nám umožní zvýšit počet operací a tím zkrátit čekací dobu na výměnu kloubu. V současnosti  naši pacienti na endoprotézu čekají zhruba dva a půl roku a to považuji za nepřijatelné,“ říká Pavel Kubát, primář ortopedického oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod.

Se stavebními pracemi se začalo vloni v polovině prosince, kdy bylo nutné provést stavební úpravy v pátém patře hlavní lůžkové budovy nemocnice, ve kterém se nachází oddělení oční a ORL. Částečně tato stanice již dříve svým lůžkovým fondem pomáhala ortopedickému oddělení. „Práce prováděla firma Chládek a Tintěra, která byla vybrána ve veřejné zakázce. Realizace úprav nebyla jednoduchá, protože v sousedních prostorách byla po celou dobu v provozu jiná zdravotnická oddělení,“ sdělil provozně technický náměstek Josef Tvrdý.

Na konci letošního dubna proběhla úspěšná kolaudace a nové oddělení intenzivní péče bylo předáno k užívání. „Rekonstrukce byla realizována za minimálního omezení provozu nemocnice,“ ujistila Petra Černo.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Havlíčkův Brod

Štítky ortopedie, oddělení, JIP, nemocnice, výstavba, zdraví, péče, intenzivní, nemocnice, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Havlíčkobrodská ortopedie má novou JIP. Stavební práce vyšly zhruba na čtyři miliony korun | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.