Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihlavský Vánoční pokoj s číslem deset. Nové zázemí dostanou pacienti na chirurgii

Je přesně měsíc do Štědrého dne, a v tento den pravidelně přichází jihlavská nemocnice s akcí nazvanou Vánoční pokoj. Tentokrát výtěžek půjde na opravu zázemí pro pacienty hospitalizované na Chirurgii B.

„Právě na tomto oddělení jsou hospitalizováni pacienti se sníženou soběstačností v důsledku chronických defektů a ran, které mnohdy končí amputačními výkony. Výtěžek této sbírky bychom použili k zakoupení pomůcek pro naše pacienty se sníženou soběstačností a také jako prevence dekubitů,“ vysvětluje ve zprávě pro novináře za Nemocnici Jihlava mluvčí Monika Zachrlová. 

Vánoční pokoj má jednoduchý princip. Na této webové stránce si zájemci vyberou položku, na níž chtějí přispět. Poté stačí napsat mluvčí nemocnice na e-mail zachrlovam@nemji.cz. „My vám napíšeme číslo účtu, kam můžete zaslat částku, zapíšeme vás na seznam dárců a vyškrtneme položku jako zakoupenou. Pomozte nám splnit přání dalším pacientům a pořídit jim další Vánoční pokoj,“ vyzývá mluvčí Zachrlová. 

Sbírka Vánoční pokoj běží přesně měsíc, tedy do Štědrého dne. „Pečujeme o imobilní pacienty, kteří se potýkají se sníženou soběstačností v důsledku základního onemocnění, u kterých hrozí riziko vzniku dekubitů nebo velmi často již s dekubity přicházejí,“ říká staniční sestra chirurgického oddělení Šárka Hinková s tím, že vybavení ocení nejen pacienti, ale také personál při poskytování každodenní ošetřovatelské péče.

Na zázemí pro dárce krve se finišuje  

Vánoční pokoj se koná již podesáté, letošní ročník je tedy jubilejní. Dosud se díky dárcům podařilo zvelebit pokoje na dětském, traumatologickém, gynekologickém, onkologickém, geriatrickém, rehabilitačním oddělení. „V těchto chvílích finišují poslední úpravy zázemí pro dárce krve, kterému se dával nový kabát naposledy,“ prozradila Zachrlová na závěr. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky Vánoční, pokoj, sbírka, dárce, zázemí, pomoc, nemocnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský Vánoční pokoj s číslem deset. Nové zázemí dostanou pacienti na chirurgii | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.