Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Den zdraví v Jihlavě. Zájemce čeká filmové líčení, výživové poradenství i 50 vakcín proti encefalitidě

Jihlavská nemocnice chystá pro zájemce další Den zdraví. V tomto roce přichází hned s několika novinkami. Lidé se mohou nechat naočkovat proti klíšťové encefalitidě a také se dozví, jakou mají krevní skupinu.

Jednu z novinek určitě ocení všichni milovníci filmů. „Naši zdravotníci z operačních sálů nalíčí zájemcům poranění a ukážou ošetření a také to, jak se šije rána. Na jednom ze stanovišť se můžete dozvědět svoji krevní skupinu. Na Dni zdraví budeme také očkovat proti klíšťové encefalitidě, k dispozici bude 50 dávek zdarma pro osoby starší padesáti let. Nově také ukážeme poskytnutí první pomoci, práci našich zdravotníků a také co dělá náš intervent. Povíme více také těm, které trápí močová inkontinence,“ sdělila k novinkám na letošním ročníku Dne zdraví Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Den zdraví pro veřejnost se koná v jihlavské nemocnici v modré chodbě spojující interní a diagnostický pavilon ve středu 9. listopadu od 9 do 14 hodin.

Na místě budou zdravotníci určovat hladinu cholesterolu a glykémie, měřit se bude měřit oxid uhličitý v plicích a nabídnuta pomoc Poradny pro odvykání kouření. Epidemiologická sestra ukáže, jak si správně umýt a vydezinfikovat ruce a vysvětlí, proč je správné mytí rukou důležité.  „Nutriční terapeuti poradí ohledně výživy. Zdravotníci také podají informace pro ty, kteří čekají na výměnu kyčelních a kolenních kloubů,“ dodává Zachrlová k dalšímu programu.

Hlavním cílem této akce je prevence, protože preventivní prohlídky mohou zachránit život. I když se totiž cítíte dobře, může u vás začínat některé onemocnění, které je zatím bez příznaků. „Ošetřovatelství se věnuje holistickému pojetí zdraví, pojmům podpory zdraví a prevence nemocí. Pojetí zdraví / nemoci jako výsledku vzájemně se ovlivňujících složek lidské bytosti-biologické, psychické, interpersonální, sociálně kulturní a environmentální, a interakce jedince s prostředím. Holistické pojetí rozumí pojmům, které se vztahují k podpoře zdraví a prevenci nemocí, a dovede získat potřebné informace o zdraví, zdraví podporujících metodách, proto pořádáme takové akce jako je Den zdraví,“ říká náměstkyně ošetřovatelské péče jihlavské nemocnice Hana Hladíková.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky den, zdraví, nemocnice, prevence, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, zdravotnický pracovník, nemoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den zdraví v Jihlavě. Zájemce čeká filmové líčení, výživové poradenství i 50 vakcín proti encefalitidě | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.