Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Den melanomu v Jihlavě: Zájemcům budou vyšetřena mateřská znaménka, je nutné se předem objednat

Také letos se jihlavská nemocnice zapojí do Dne melanomu, a to bezplatným vyšetřením podezřelých znamének. To proběhne v pátek 20. května a je nutné se na něj předem objednat.

V jihlavské nemocnici budou pacienty vyšetřovat kožní lékařky pod vedením dermatoložky Zuzany Nevoralové. Jihlavské dermatologické oddělení má certifikát pro vyšetřování pigmentových afekcí, Evropského dne melanomu se účastní více než deset let. „O vyšetření mají obecně větší zájem ženy, nejvíce ve středním věku. Chodí ale i děti a starší obyvatelé až do 90 let,“ říká kožní lékařka Zuzana Nevoralová.

Letos budou zájemci vyšetřováni v časech od 8:00 do 14:00 v kožních ambulancích jihlavské nemocnice, které se nacházejí v ambulantní části kožního oddělení, konkrétně v přízemí interního pavilonu. Dveře budou označeny cedulí Den melanomu.

„Objednání bude možné telefonicky na čísle 567 157 494 od 9. do 10. května v rozmezí od 8 do 12 hodin. Vyšetření se bude skládat z krátkého rozhovoru a samotného vyšetření. Podezřelé útvary budou navíc vyšetřeny dermatoskopem. Vyšetření je rychlé a nebolestivé, jedná se o speciálně zvětšenou lupu. Na závěr dostanou všichni letáčky s instrukcemi ke správnému vyšetřování mateřských znamének a ochraně proti slunečnímu záření,“ dodává Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.


 

Ohodnoť článek

Foto Medical institut

Štítky Den melanomu, nádor, kůže, znaménka, vyšetření, nemocnice, kožní, Jihlava, melanom, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den melanomu v Jihlavě: Zájemcům budou vyšetřena mateřská znaménka, je nutné se předem objednat | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.