Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zařízení v jihlavské nemocnici změří teplotu a vydezinfikuje. Je i pro vozíčkáře a maminky s kočárkem

Každý, kdo nyní navštíví jihlavskou nemocnici, může využít bezkontaktní buňku, která změří teplotu a vydezinfikuje. Mobilní zařízení začali v srpnu testovat zaměstnanci, kteří mohli buňkou projít při příchodu do práce i odchodu domů. Nemocnice v Jihlavě je první, která tuto mobilní buňku nyní využívá pro veřejnost. Umístěné je ve vestibulu hlavního vchodu.

Mobilní buňka je dlouhá i vysoká dva metry. V první části prostoru je displej, který rozpozná obličej a změří teplotu. Pod ním je automatická bezdotyková dezinfekce na ruce ve spreji. Zatímco se člověku měří teplota, může si vydezinfikovat ruce. Zvukový signál napoví, když je teplota změřená, a rozsvítí se prostor dělený gumovými pásy. Tam spustí čtyři trysky mlhovou dezinfekci, která ničí viry a bakterie: „Průchod trvá jen několik vteřin. Za hodinu by prostorem mohlo projít zhruba 120 lidí,“ vysvětluje provozně-technický náměstek Alexander Filip. Dvě mobilní buňky by tedy mohly za hodinu pojmout 240 příchozích.

Systém pro měření teploty a dezinfekci je vyrobený v České republice.  Nemocnice Jihlava má nyní k dispozici celkem tři kusy. „První slouží od léta pro zaměstnance v suterénu, další dva nové kusy jsou ve vestibulu hlavního vchodu. Zařízením projedou také lidé na vozíčku či maminky s kočárkem. Dva nové přístroje dostala nemocnice darem,“ upřesňuje Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Ještě doplňuje, že u vstupu do jihlavské nemocnice již není triáž a otevřené jsou také všechny vchody do zařízení. Samotná triáž a měření teploty probíhá v ordinaci. „Pokud chtějí pacienti ušetřit čas sobě i zdravotníkům, doporučujeme vyplnit dotazník online na www.nemji.cz/autotriaz. V jihlavské nemocnici také platí do odvolání zákaz návštěv, vzhledem k epidemiologické situaci se omezila plánovaná operativa a omezeny jsou i ambulance,“ upozorňuje mluvčí Zachrlová.

Jihlavská nemocnice vzkazuje: Pokud nemusíte, tak sem nevstupujte. Byla zřízena speciální linka

Na aktuální nepříznivou epidemiologickou situaci reaguje také jihlavská nemocnice, která omezila provoz svých ambulancí. Podle vyjádření mluvčí Nemocnice Jihlava Moniky Zachrlové omezení není plošné, některé specializované poradny provoz...

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky buňka, teplota, mobilní, dezinfekce, nemocnice, pacient, Lékárenský komplex Jihlava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zařízení v jihlavské nemocnici změří teplotu a vydezinfikuje. Je i pro vozíčkáře a maminky s kočárkem | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.