Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Celkem 109 lidí si v Jihlavě nechalo zkontrolovat znaménka, a to v rámci Dne melanomu

Na kožní ambulanci jihlavské nemocnice v rámci Dne melanomu včera prohlížela lékařka Zuzana Nevoralová rekordní počet zájemců. Osm pacientů okamžitě odeslala na vyříznutí útvaru na kůži kvůli podezření na přednádor, nádor nebo atypický névus („znaménko“).

V ambulanci každý člověk postoupil pohovor s lékařkou, která pak provedla bezbolestné vyšetření dermatoskopickým přístrojem. Vyšetření včera podstoupilo celkem 109 pacientů. Kromě zmíněných osmi pacientů, kteří byli ihned vysláni na vyříznutí útvaru na kůži, bude třeba dalších 16 pacientů dále sledovat. „Hlavním smyslem Dne melanomu je upozornit, že pacienti se musí vyšetřovat a kontrolovat a také se chránit před sluníčkem,“ upozorňuje lékařka.

ČTĚTE TAKÉV jihlavské nemocnici se budou vyšetřovat znaménka, objednat se lze už nyní 

„Nejmladší vyšetřenou pacientkou byla roční slečna, nejstarší osmdesátiletý muž. Většinu zájemců tvořily stejně jako loni ženy, konkrétně 67 z celkového počtu pacientů. Letos byl věkový průměr pacientů nižší než předchozí roky, a to kolem čtyřiceti let,“ shrnula včerejší akci na kožním oddělení Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky pacient, melanom, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celkem 109 lidí si v Jihlavě nechalo zkontrolovat znaménka, a to v rámci Dne melanomu | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.