Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V jihlavské nemocnici se budou vyšetřovat znaménka, objednat se lze už nyní

Na 30. května připadá Evropský den melanomu. U této příležitosti přichází jihlavská nemocnice s nabídkou vyšetření mateřských znamének, a to 9. května na kožní ambulanci. V loňském roce byl o vyšetření znamének velký zájem, přišlo asi sto lidí. Lékařka Zuzana Nevoralová si proto vyhradí na vyšetření znamének opět celý den. Pacienti se mohou objednávat už od začátku května.

Letos budou zájemci vyšetřováni v časech od 8 do 12 hodin a od 13 do 15 hodin v kožní ambulanci. Ta se nově nachází na urgentním příjmu. Objednání bude možné přímo v ambulanci nebo telefonicky na čísle 567 157 494. Vyšetření se bude skládat z krátkého rozhovoru a samotného vyšetření,“ vysvětluje lékařka s tím, že podezřelé útvary budou navíc vyšetřeny dermatoskopem.

Dobrou informací je, že vyšetření je velmi rychlé a zcela nebolestivé, protože probíhá pomocí speciálně zvětšené lupy. Na závěr vyšetření dostanou všichni pacienti letáčky s instrukcemi ke správnému vyšetřování znamének a ochraně proti slunečnímu záření.

„Jihlavské dermatologické oddělení má certifikát pro vyšetřování pigmentových afekcí, Evropského dne melanomu se účastní od roku 2008. Vloni se podařilo vyšetřit téměř 100 klientů. Zájem byl obrovský. O vyšetření mají obecně větší zájem ženy, nejvíce ve středním věku. Chodí ale i děti a starší lidé až do 90 let,“ vyčíslila Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Foto www.medicalinstitut.cz

Štítky Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavské nemocnici se budou vyšetřovat znaménka, objednat se lze už nyní | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.