Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavská záchytka má hodně dlužníků. Za nocleh více než polovina opilců nezaplatila

Kraj Vysočina má jedinou protialkoholní záchytnou stanici. Nachází se v Jihlavě poblíž nemocnice, která ji zároveň provozuje. Vloni v ní střízlivělo 1201 lidí. Nocleh v ní vyjde na 4 tisíc korun, ten ale více než polovina opilců dodnes neuhradila, sdělila mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová.

Plně uhrazených poplatků má nemocnice k 19. únoru jen 412, dalších 118 poplatků je uhrazeno částečně. Nemocnice má s dlužníky dohodnutých 65 splátkových kalendářů. Neuhrazených je 671 poplatků.

V roce 2019 se nejvíc opilých lidí na záchytku dostalo přímo z krajského města. Z dalších okresních měst byl podíl nižší. Z Třebíče jich loni bylo 84, ze Žďáru nad Sázavou 53, z Pelhřimova 44 a Havlíčkova Brodu 37. Na záchytce nocovali i cizinci, nejčastěji Slováci, Ukrajinci, Rumuni a Poláci.

FOTO: Nová záchytka v Jihlavě je hotová. Vyspí se v ní až 11 lidí, vyhřívá ji podlahové topení

Skoro 18 milionů stála nová záchytná stanice v Jihlavě, která je již zkolaudovaná a otevře se na začátku dubna. Vystřízlivět zde bude moci až 11 opilců. Nová budova jediné záchytky na Vysočině stojí v areálu jihlavské nemocnice u vjezdu z ulice U...

Protialkoholní záchytnou stanici provozovaly do října 2018 Služby města Jihlavy (SMJ). Obvykle vykazovaly mírně nižší počet nocležníků. V roce 2017 jich bylo 1068, do září 2018 pak přes 800. Žen byla mezi nimi asi desetina. Loni jich bylo přes 13 procent. Na záchytce nocovalo 160 žen.

Nejvíc, 263 opilých, se do zařízení dostalo přímo z Jihlavy. Z dalších okresních měst byl podíl nižší. Z Třebíče jich loni bylo 84, ze Žďáru nad Sázavou 53, z Pelhřimova 44 a Havlíčkova Brodu 37. Na záchytce nocovali i cizinci, nejčastěji Slováci, Ukrajinci, Rumuni a Poláci.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj ČTK

Štítky záchytka, alkohol, nocleh, poplatek, pobyt, Kraj Vysočina, nemocnice, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Pelhřimov, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská záchytka má hodně dlužníků. Za nocleh více než polovina opilců nezaplatila | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.