Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Jihlavská nemocnice nabízí služby jednodenní chirurgie. První operace proběhne v sobotu

Především pacientům, kteří musí podstoupit artroskopické zákroky, nyní jihlavská nemocnice nabízí služby takzvané jednodenní chirurgie. Pacienti, kteří zde podstoupí zákrok, mohou jít ještě v týž den domů.

První projekt mezi nemocnicí a soukromým sektorem je nastavený na vzájemné výhodnosti. Jihlavská nemocnice takzvanou jednodenní chirurgii zaměřená na ortopedii nabízí zatím jako jediná na Vysočině.

„Sál se bude využívat zhruba dva dny v týdnu, z nichž jeden je sobota. Spolupráce nebude mít vliv na provoz nemocnice, prostory v daný čas nevyužíváme,“ říká ředitel Nemocnice Jihlava Lukáš Velev s tím, že jednodenní chirurgie bude sloužit pro výkony, které nelze dělat ambulantně a je k nim potřeba nemocniční zázemí. Pacienti mohou být propuštěni po několika hodinách do domácího ošetřování a dále dochází ke svému lékaři.

Zcela novou službu v jihlavské nemocnici vyzkouší první pacienti už tuto sobotu, zákroky se budou ze začátku provádět také ještě v pátek. „Ročně máme v plánu až 600 výkonů,“ řekl dnes při slavnostním otevření lékař Zdeněk Faltus, který zároveň zastupuje soukromou společnost.

Ráno nástup, domů pět hodin od operace

Jihlavská nemocnice dodala prostory, soukromá společnost pak vybavení artroskopickou věží a personál. Zařízení má podle Faltuse prozatím uzavřenou smlouvu se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, spolupráce s ostatními pojišťovnami je v jednání. „Zatím jediná pojišťovna z těch větších, pojišťovna ministerstva vnitra, to z mně neznámých důvodů nasmlouvat nechtěla, takže její pacienti se toho účastnit nebudou," doplnil Zdeněk Faltus.

Pacienti, kteří podstoupí zákrok v uvedeném zařízení, se do nemocnice dostaví ráno. Domů budou moci smět jít asi po 5 hodinách od operace, podle doporučení anesteziologa.

Jihlavská nemocnice, která provede ročně více než 7000 operací, prozatím nabízí v rámci jednodenní chirurgie především jednoduché gynekologické zákroky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky jednodenní chirurgie, ortopedie, nemocnice, zákrok, Lékárenský komplex Jihlava, pacient, Zdeněk Faltus, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihlavská nemocnice nabízí služby jednodenní chirurgie. První operace proběhne v sobotu | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.