Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vysoká škola polytechnická Jihlava: Malá škola s velkými možnostmi

PR článek

Vysoká škola polytechnická Jihlava (VŠPJ) letos slaví své patnácté narozeniny. K nim si k více než pěti tisícům úspěšných absolventů nadělí i další novinky, mezi které patří i moderní výukové centrum, jehož výstavba má být ukončena koncem tohoto roku a v jehož suterénu bude umístěna unikátní výuková virtuální továrna.

„Jsme pyšní i na to, že v letošním roce dokončili své studium první absolventi studijního programu „Aplikovaná technika pro průmyslovou praxi“. Jsou to šikovní schopní mladí technici, na které máme výbornou zpětnou vazbu z firem, ve kterých naši studenti během studia absolvovali své odborné praxe“, uvedl garant tohoto studijního programu Zdeněk Horák „Protože všichni tito absolventi již nalezli své zaměstnání, přejeme jim, ale samozřejmě také i všem dalším absolventům, úspěšný start do jejich profesního života,“ dodává.

Katedra technických studií VŠPJ má již podanou žádost o akreditaci dalšího bakalářského studijního programu „Aplikované strojírenství“, který rozšíří portfolio nabídky technických oborů, po kterých je v současné době velká poptávka.

Současně s navyšováním počtu studijních programů se Vysoká škola polytechnická Jihlava snaží i o zvyšování kvality výukové infrastruktury, v podobě špičkově vybavených laboratoří.

Další novinkou, kterou VŠPJ připravila, je nový web pro uchazeče o studium s veškerými informacemi o vyučovaných oborech, na které se ještě můžete stihnout přihlásit.  Přihlášky do 3. kola přijímacího řízení přijímáme pouze do 21. 8. 2019, a to elektronicky ve třech jednoduchých krocích. Poplatek za podání přihlášky lze také nově platit hned deseti různými způsoby!

V letošním roce výrazně vzrostl zájem o studium technických oborů, rostoucí tendenci však zaznamenáváme i u oboru „Všeobecná sestra“.  Studovat u nás můžete mimo zmiňovaných technických programů i obory a programy zdravotnické, ekonomické a zdravotně sociální. Součástí všech studijních oborů je dlouhodobá povinná praxe, která má podpořit dobré pracovní uplatnění absolventů na trhu práce.

Díky menšímu počtu studentů a partnerství VŠPJ se 63 zahraničními školami mají studenti v rámci programu Erasmus+  téměř stoprocentní šanci, že se dostanou na svou zvolenou školu v zahraničí.

O tuto možnost je ze strany studentů VŠPJ v  posledních letech zvýšený zájem. Jihlavští vysokoškoláci se dokonce nebojí zvolit si pro svoji zahraniční zkušenost i pro někoho exotické země, jako je např. Island nebo Turecko.

Štítky Vysoká škola polytechnická, Jihlava, vzdělání, Vysoká škola polytechnická Jihlava, studium, Turecko, Island

Vysoká škola polytechnická Jihlava: Malá škola s velkými možnostmi | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.