Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Příští týden se VŠPJ obleče do slavnostního, budou probíhat promoce

V aule Vysoké školy polytechnické Jihlava (VŠPJ) proběhnou v termínu do 10. do 13. července promoce absolventů. Během slavnostního zakončení studia bude promováno 243 absolventů (z celkového počtu 289  absolventů). Těm budou slavnostně předány bakalářské diplomy.

Letos poprvé promují absolventi oboru Kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví. Tento navazující magisterský obor byl otevřen před dvěma lety. Zajímavostí je také první absolvent kombinované formy studia oboru Aplikovaná informatika.

Počty studentů přihlášených na promoce po oborech jsou: Cestovní ruch – 65, Finance a řízení – 55, Aplikovaná informatika – 11, Počítačové systémy – 4, Všeobecná sestra – 59, Zdravotně sociální pracovník – 20, Porodní asistentka – 12, Kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví – 11, Komunitní péče v porodní asistenci – 6.

Promoce je slavnostní akt probíhající na konci studia, během něhož absolventi za účasti akademických hodnostářů, rodičů a veřejnosti skládají promoční slib a přebírají vysokoškolský diplom, prokazující jejich nárok na používání akademického titulu. Při obřadu se používá slavnostní oděv (talár) a odznaky vysoké školy (insignie) – např. rektorský řetěz, žezlo apod.

Slavnostní ceremoniál se týká také absolventů Univerzity třetího věku (studenti starší 50 let). V rámci U3V přímo na VŠPJ letos absolvovalo kurzy 152 absolventů. V letošním roce dále absolvovalo 52 posluchačů U3V v Třebíči a 53 posluchačů v Pelhřimově.

Foto Vysoká škola polytechnická | Zdroj Vysoká škola polytechnická

Štítky Vysoká škola polytechnická Jihlava, studium, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští týden se VŠPJ obleče do slavnostního, budou probíhat promoce | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.