Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jarní menu studentů z Třebíče bodovalo na festivalu v Nitře. Domů dovezli zlato a stříbro

Čtyřchodové jarní fit menu připravené a servírované reprezentačním družstvem Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč zabodovalo na mezinárodním Gastrofestivalu ve slovenské Nitře. Základem oceněné kulinářské prezentace vysočinské školy byly čistě jarní suroviny – hlávkový salát, domácí mladý králík a ořechový dezert. V konkurenci dalších tří zemí si vysočinské družstvo vybojovalo bezkonkurenční zlato za servis – tedy obsluhu a stříbro za připravené jídlo.

Sehraný tým kuchařů a číšnic se na Gastrofestivalu v Nitře „oťukával“ už loni. V nezměněné sestavě Ondra Šibůrek, Jakub Dejmek, Veronika Binderová a Karolína Bartejsová nastoupili i letos a s rokem zkušeností navíc a viditelným zápalem pro věc soutěží prošli bez většího zaváhání. Kuchaři trénovali jarní menu 150 hodin, s předními českými šéfkuchaři ladili chutě a vybírali suroviny, aby nakonec menu z Třebíče porazili jen francouzští kuchaři, kteří se o první místo dělili s českou ostravskou školou.

„Servis, tedy obsluha, u stolu Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč neměla podle hodnocení poroty konkurenci. Obě děvčata předvedla jednoznačně nejprofesionálnější výkon, který byl během soutěže a vyhlášení několikrát vyzdvižen,“ říká Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu, která měla možnost být přítomna celé soutěži.

Vysočinské družstvo soutěžilo s dortíkem z ředkviček a kozího sýra se salátkem z pohanky a červené čočky, krémovou polévkou z hlávkového salátu, roládou z králičích stehen a ořechovo-čokoládovým řezem s jemným krémem z tvarohu dochuceného ořechovým praliné, zmrzlinou a malinovým přelivem. Menu hodné skutečných gurmetů.

Další gastronomickou mezinárodní soutěž partnerských regionů bude hostit už 5. dubna Vysočina v Gastrocentru Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod. Hostem soutěže bude mezinárodně uznávaný francouzský kuchař Philippe Mille, držitel dvou hvězd Michelin.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Gastrofestival, Nitra, reprezentace, menu, Třebíč, obchodní akademie, Hotelová škola Třebíč, zlatá medaile, stříbrná medaile, Kraj Vysočina, Jana Fialová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní menu studentů z Třebíče bodovalo na festivalu v Nitře. Domů dovezli zlato a stříbro | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.