V minulém týdnu se ve francouzské Remeši konala mezinárodní kuchařská soutěž pro žáky oborů kuchař a cukrář Trophée Mille International. Zástupci Hotelové školy Třebíč Petra Fialová a Jakub Dejmek sice nevybojovali stupně vítězů, ale v silné zahraniční konkurenci se neztratili a z kuchařského klání pod dohledem špičkových francouzských kuchařů si odvážejí cenné zkušenosti a kontakty i nevšední zážitky.
Odbornou porotu nakonec nejvíce zaujalo připravené menu týmem Japonska, druzí byli domácí Francouzi a ocenění za třetí místo si odvážejí studenti z Brazílie.
„Pro hotelové školy z Vysočiny je to velká čest, že jsou pravidelně zvány na tuto prestižní kuchařskou soutěž. Kraj Vysočina stejně jako v minulých letech podpořil přípravu studentů a průběžně dojednává další spolupráci s francouzskými organizátory. Rádi bychom do budoucna lépe přizpůsobili přípravu našich týmů, tak abychom vyhověli náročným požadavkům soutěže a mohli plně konkurovat ostatním týmům, které se na tuto akci připravují v průběhu celého roku,“ uvedla Jana Fialová, krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.