Počasí dnes27 °C, zítra20 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Platnost stavebního povolení pro koleje jihlavské vysoké školy řeší soud, rozhodne v půlce července

Několik majitelů nemovitostí ve Fritzově ulici v Jihlavě soudně napadlo platnost stavebního povolení nových kolejí Vysoké školy polytechnické Jihlava (VŠPJ), sdělila mluvčí VŠPJ Martina Tomšů.

Podle mluvčího Krajského soudu v Hradci Králové Martina Kose soud ještě nerozhodl, ale vyhověl návrhu na odklad účinnosti stavebního povolení. Veřejnou zakázku na stavbu kolejí za téměř 300 milionů korun škola vyhlásila v polovině dubna, nyní vybírá dodavatele.

„Nabídky mohli zájemci podávat do 25. června do 10:00. Ve stanovené lhůtě byla zadavateli doručena řada nabídek a v současné chvíli dochází k otevírání obálek a vyhodnocování zaslaných nabídek. Ve věci termínu zahájení stavby čeká VŠPJ na rozhodnutí Krajského soudu v Hradci Králové," uvedla Martina Tomšů.

Koleje pro dvě stě studentů

VŠPJ zveřejnila, že zájemci předložili tři nabídky, ceny za stavbu se v nich pohybují od 269,6 po 274,6 milionu korun. Podle dřívějších informací školy měla stavba kolejí pro dvě stě studentů skončit v polovině roku 2026. Nový areál nedaleko sídla školy je navržený na ploše mezi Tyršovou a Fritzovou ulicí, pozemky škole daroval Kraj Vysočina.

Krajský soud obdržel dvě žaloby proti rozhodnutí správního orgánu. Jednání je zatím nařízené o jedné z nich, je naplánované na 16. července. Opravným prostředkem proti rozhodnutí soudu bude kasační stížnost.

Místo stísněných prostor na Brtnické ulici moderní vysokoškolské koleje. Jihlava na ně přispěje 45 milionů korun

Během pěti let by v krajské Jihlavě měly vyrůst nové koleje, které by poskytly ubytování studentům Vysoké školy polytechnické (VŠPJ). V současné době studenti bydlí ve dvou objektech na Brtnické ulici, které je nákladné udržovat kvůli špatnému...

Stavbu povoloval stavební úřad v Havlíčkově Brodě. Důvodem byla námitka podjatosti jihlavského magistrátu, protože město má zájem na tom, aby koleje vznikly. Nakonec ministerstvo pro místní rozvoj nechalo rozhodnout Středočeský kraj, který určil, že stavbu budou posuzovat úředníci z Havlíčkova Brodu. Středočeský kraj byl úřadem odvolacím, který na začátku letošního roku potvrdil rozhodnutí havlíčkobrodského stavebního úřadu stavbu povolit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky vysokoškolské koleje, VŠPJ, stavba, soud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Platnost stavebního povolení pro koleje jihlavské vysoké školy řeší soud, rozhodne v půlce července | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.