Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Studenti v Jihlavě diskutovali o jinakosti, LGBT, dezinformacích nebo i umělé inteligenci

Krajský úřad v Jihlavě v minulém týdnu hostil meziškolní konferenci Rada mladších. Sešli se na ní studenti středních škol z Vysočiny, konkrétně z Jihlavy, Moravských Budějovic, Chotěboře, Polné, Třebíče, Pelhřimova a Havlíčkova Brodu. S nimi jejich učitelé a odborníci z praxe. A diskutovalo se o palčivých a aktuálních tématech zaměřených hlavně na duševní zdraví.

Studenti dostali možnost mluvit před publikem, kdy v desetiminutovém časovém limitu prezentovali své názory na témata jinakosti a LGBT, kyberprostoru a dezinformací, umělé inteligence nebo vlastních zkušeností s duševní poruchou.

„Letos poprvé jsme se s našim projektem poprvé vydali do regionů a zastávka v Jihlavě nás utvrdila v tom, že studenti dokážou velmi obratně a dospěle své myšlenky a postoje formulovat, otevřeně umí hovořit o svých osobních zkušenostech i to, že naslouchají a aktivně diskutují s ostatními. Jsme rádi, že tuto příležitost vyjádřit své postoje vítají a je to pro ně nesmírně důležité,“ zhodnotila průběh akce Jiřina Faloutová, ředitelka neziskové organizace Dělej co tě baví, která konferenci pořádá.

Mezi odborníky, kteří se představili se svými příspěvky, byl například Martin Kožíšek ze Safer Internet Centra s řadou cenných informací o bezpečnosti na internetu. Organizaci Fokus Vysočina představila Milena Nečasová a Alexandra Ostrá, aktivity Euro Direct Jihlava Tomáš Čihák a Michaela Neumannová a k tématu jinakosti vystoupila Eva Lustigová z Nadačního fondu Arnošta Lustiga.

Konferenci organizuje nezisková společnost Dělej co tě baví, která zábavnou formou motivuje děti a mládež k pohybu, kreativitě a rozvíjení sebe sama.

Studenty přišel pozdravit také Vítězslav Schrek, hejtman Kraje Vysočina, který ocenil snahu mladých lidí o jejich problémech mluvit. „Zajímám se o názory mladé generace, jsou často velice inspirující, motivující a nabízí zajímavé cesty i řešení situací, které je žádoucí posuzovat i z jiných úhlů pohledu. Těší mě zájem a chuť mladých lidí diskutovat, prosazovat své názory a hledat cesty, jak se ve společnosti prosadit,“ řekl Vítězslav Schrek.

„Jsme rádi, že prostřednictvím Rady mladších poskytujeme nový pohled na to, jak mladí lidé vnímají současný svět i sebe sama,“ doplnila Jiřina Faloutová a dodala, že jednotlivé prezentace mohou následně pedagogové využít v hodinách jako podklad k podnětné diskusi na dané téma. 

Konference budou pokračovat i v dalších městech, nejbližší termín je v Pardubicích. Nejzajímavější příspěvky, které se v jednotlivých městech představí, budou prezentovány ve velkém finále 4. prosince v Praze.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto delejcotebavi.com | Zdroj delejcotebavi.com

Štítky debata, student, škola, téma, LGBT, dezinformace, umělá inteligence, Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Ano, LGBT a jiné deviantní skupinky jsou opravdu problém, ale naše zocelená, inkluzivně vzdělaná, mládež má jasno - více jinakosti, více migrantské svoloče, více všeho, co je jednou pohltí... Však na Západě už mají občanské války, byť zatím jen v soft formě. Ale všeho do času; však se dočkají i té hard reality, a pak mohou s vlaječkami vítat a vítat... A "dezinformace"? Jakpak asi diskutují o nepřetržitých lžích AntiČeské Lžitelevize, nebo těch vládních? A vědí vůbec, že jim lžou? :-D

Pondělí, 13. listopadu 2023, 21:27Odpovědět

Libor Burian

Všichni to víme,mafie dělá mlhu lží.Má soukromé armády a ochranky a po prvním výstřelu zmizí jako vždy, jako utíkali z Kapitolu když se jich lidé přišli zeptat na,volby".

Úterý, 14. listopadu 2023, 12:43Odpovědět

Libor Burian

Na U rádiu Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, omezování svobody slova (3.2). O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích.

Sobota, 11. listopadu 2023, 19:41Odpovědět

Studenti v Jihlavě diskutovali o jinakosti, LGBT, dezinformacích nebo i umělé inteligenci | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.