Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Klienti velkomeziříčského domova seniorů absolvovali Univerzitu třetího věku. Celkem jich bylo dvanáct

Senioři v domově seniorů ve Velkém Meziříčí slavnostně ukončili Univerzitu třetího věku. Tu může absolvovat každý, stačí se jen přihlásit. Další semestr začne 7. září.

Oficiální ukončení kurzu s názvem Nauka o planetě Zemi V v rámci Univerzity třetího věku proběhlo na konci června. Tu koordinovala Šárka Venkrbcová a samotných přednášek o Zemi se ujal mezi studenty oblíbený Milan Kameník. „Výuka na Univerzitě třetího věku je za námi a tradice zahradní slavnosti před námi. A kdy se na ni můžete těšit? Zahradní slavnost proběhne 19. července 2023 v parku za Domovem pro seniory od 10 hodin,“ zve Veronika Krátká z Domova pro seniory Velké Meziříčí.

Studenti univerzity během zimního a letního semetru procestovali napříč historií mnoho měst a států a poznali osobnosti, které je budovaly. Jedním z témat byla třeba Vídeň, Indie, Indonésie nebo třeba Írán. Společníky a průvodci byli například Walther von der Vogelweide, Evžen Savojský nebo Nebukadneser II. a Kýros Veliký. „Nejen tyhle známé pány nám profesor Kameník dokázal „oživit“, aby nám pověděli svůj příběh," dodává Krátká. 

Univerzitu třetího věku může navštěvovat kdokoliv z široké veřejnosti. Stačí se jen přihlásit. Další semestr odstartuje 7. září 2023, účastníci jej zahájí kurzem na téma zdravý životní styl. „Novou přednášející bude Jitka Macháčková. První téma přednášky ponese název Sám sobě terapeutem," upřesnila Veronika Krátká. 

Univerzitu třetího věku za uplynulý studijní rok absolvovalo dvanáct klientů Domova seniorů ve Velkém Meziříčí. 

Ohodnoť článek

Foto Domov pro seniory Velké Meziříčí | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky studium, senior, domov, univerzita třetího věku, absolvent, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klienti velkomeziříčského domova seniorů absolvovali Univerzitu třetího věku. Celkem jich bylo dvanáct | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.