Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dříve tam maturoval, nyní bude ředitelem. Jihlavskou průmyslovku od ledna povede Lukáš Venkrbec

Krajská rada dnes jmenovala nového ředitele Střední školy průmyslové, technické a automobilní Jihlava. V čele školy od 1. ledna 2023 zasedne stávající člen pedagogického sboru Lukáš Venkrbec. Nahradí tak Miroslava Vítů.

Střední škola průmyslová, technická a automobilní je příspěvkovou organizací Kraje Vysočina, která vznikla 1. 7. 2014 sloučením tří krajských středních škol (Střední školy průmyslové Jihlava, Střední školy technické Jihlava a Střední školy automobilní Jihlava).

Škola nabízí celkem 19 maturitních nebo učebních oborů a výuka probíhá na pracovištích Legionářů, Polenská a Automobilní. Ve školním roce 2022/2023 navštěvuje školu 1 272 žáků a jejich výuku zajišťuje 127 pedagogů, o chod školy se stará dalších 44 nepedagogických pracovníků.

Ten na ředitelské pozici skončí k 31. prosince, a to ze zdravotních důvodů.

„Od nového ředitele očekáváme intenzivní práci na modernizaci vzdělávání, nastavení efektivní komunikace směrem k žákům, rodičům i zaměstnancům školy či rozšíření spolupráce s firmami a vysokými školami,“ říká Jan Břížďala, krajský radní pro oblast školství, a dodává, že škola má jak velikostí, tak i rozsahem a zaměřením nabízených oborů velký potenciál.

Sám na škole studoval 

Jednatřicetiletý Lukáš Venkrbec, jenž jihlavskou střední školu povede od Nového roku, byl sám studentem Střední průmyslové školy Jihlava v oboru Slaboproudá elektrotechnika se zaměřením na automatizaci a průmyslovou informatiku. Po maturitě jeho kroky směřovaly na brněnské VUT, kde absolvoval bakalářský program Mikroelektronika a technologie a následně v programu Biomedicínská technika a bioinformatika. Inženýrský titul získal v navazujícím magisterském programu Mikroelektronika a dosud pokračuje v magisterském studiu navazujícího programu Aplikovaná informatika a řízení a také v doktorském studijním programu Teoretická elektrotechnika se zaměřením na bezpilotní letouny v průmyslové výrobě.

„Lukáš Venkrbec pracuje na Střední škole průmyslové, technické a automobilní Jihlava jako učitel odborných předmětů, kde vyučuje mimo jiné automatizaci, průmyslovou informatiku a robotizaci. Kromě toho působí jako asistent na katedře technických studií Vysoké školy polytechnické Jihlava se zaměřením na výuku technologií a standardů Průmyslu 4.0, robotiky nebo programování. Vedle nadšení pro Průmysl 4.0, AI, robotiku a průmyslovou automatizaci patří mezi koníčky Lukáše Venkrbce horolezectví, turistika, kolo, běh, plavání a cestování," dodala k novému řediteli mluvčí Kraje Vysočina Eva Neuwirthová. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ssptaji.cz | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky škola, vzdělání, průmyslová, technická, automobilní, ředitel, vedení, Lukáš Venkrbec, Jihlava, střední škola, Miroslav Vítů, Kraj Vysočina, automatizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dříve tam maturoval, nyní bude ředitelem. Jihlavskou průmyslovku od ledna povede Lukáš Venkrbec | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.