Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Arts Management je tvá budoucnost!

PR článek

Hledáš ideální cestu svého budoucího vzdělání po základní škole? Stále nevíš, kam tvé kroky povedou? Nezoufej, na SUPŠ Jihlava-Helenín máš až do 1. března 2022 šanci podat přihlášku na obor Arts Management (ŠVP 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání).

Co je Arts Management?

Jedná se o jediný školní vzdělávací program svého druhu v rámci středního školství v České republice. Neumělecký obor na SUPŠ Jihlava-Helenín, který vhodně rozšiřuje umělecké zaměření školy. Spojení zdánlivě dvou odlišných, avšak bez sebe ztracených světů umění a ekonomiky.

Co se naučíš?

Výuka se skládá ze dvou částí, ekonomických a uměleckých předmětů. Díky této kombinaci získáváme přehled a dovednosti v organizování kulturních akcí, financování a sestavení projektů včetně získávání grantů a dotací, učíme se rozumět ekonomice a účetnictví. Objevujeme a zvládáme základní výtvarné techniky, druhy, smysl a historii umění. Seznamujeme se s potřebnou teorií a vyzkoušíme si po celou dobu 4 let velké množství praxe. Podílíme se na prezentaci ostatních ryze uměleckých oborů třeba pořádáním vernisáží či módních přehlídek.

Zkušenosti nabíráme i mimo školu. Kromě praxí ve 2. a 3. ročníku škola spolupracuje s divadlem DIOD, podílí se na organizaci JID festivalu, v minulosti se účastnila projektu Muzeum na dlažbě. Jakákoli vlastní iniciativa a kreativita studenta je vítána!

Co je potřeba udělat?

Kritérium pro přijetí je úspěšné složení přijímací zkoušky z českého jazyka a matematiky, talentové zkoušky nejsou podmínkou. Studium je tedy určeno všem zájemcům bez významných uměleckých předpokladů, kterým je však umění a kultura blízké. Přihlášku k nám můžeš poslat do 1. března 2022.

Na konci studia tě čeká maturitní zkouška. Absolventi mohou buď pokračovat ve studiu na vysokých školách ekonomické či umělecké specializace, nebo se vydat do světa práce, ve kterém se uplatní jako manažeři, účetní, pracovníci divadel, muzeí i reklamních agentur.

Těšíme se na tebe! Studenti oboru Arts Management.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vzdělání, Jihlava, SUPŠ, Helenín, Arts Management, umění, Česko, Vysoká škola ekonomická v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Arts Management je tvá budoucnost! | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.