Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budou v létě doučovací kempy? Ministerstvo jimi chce vynahradit distanční výuku

Ministerstvo školství chce kvůli prohlubování rozdílů v kvalitě distanční výuky v létě zřídit doučovací kempy. Ty by mohli žáci navštěvovat zdarma, aby byly dostupné i pro sociálně slabší rodiny. Ministr školství to včera uvedl v diskusním pořadu Partie Terezie Tománkové v televizi Prima.

Ministr Plaga s poukazem na nedávný průzkum uvedl, že se rozdíly v úrovni distančního vzdělávání na jednotlivých školách zvětšují.

Ukázalo se, že ty školy, které v tom byly dobré, tak se dále zlepšují. Ty školy, které v tom dobré nebyly, neušly takový kus dopředu. A to vede k rozevírání nůžek,“ uvedl ministr Robert Plaga.

Podle Víta Rakušana, předsedy STAN, se na nerovné situaci podilí například rozdílné technické vybavení žáků. V některých rodinách mají totiž více počítačů či tabletů, ale jinde ne. Podle Plagy by mohly právě těmto rodinám pomoct v krátkodobém horizontu pomoci kempy, které budou hrazeny z veřejných prostředků.

Pro více než polovinu rodičů byla kvalita distanční výuky na podzim lepší než loni na jaře. Výsledky vyplynuly z projektu s názvem Život během pandemie pro organizaci Učitel naživo a ministerstvo školství.

Tři čtvrtiny žáků však měly podle průzkumu při výuce na dálku malou motivaci k učení. Asi desetina dětí měla na podzim potíže s technickým vybavením nebo připojením k internetu. Kritičtější byli k vývoji vzdělávání rodiče s nižším vzděláním, s bydlištěm mimo Prahu a z chudších rodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, školy, rodina, průzkum, výuka, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Robert Plaga, Terezie Tománková, TV Prima, Vít Rakušan, Starostové a nezávislí, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budou v létě doučovací kempy? Ministerstvo jimi chce vynahradit distanční výuku | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.