Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Termín přihlášek na střední školy brzy vyprší. Nejvíce deváťáků z Vysočiny chce na gymnázium

Na Vysočině je v tomto školním roce celkem 4373 deváťáků. Každý z nich si může podat až dvě přihlášky ke středoškolskému studiu. Moc času jim na rozhodování ale nezbývá. Nejzazší termín pro podání přihlášek je 2. března 2020. Zbývá tedy necelý týden.

„Počet nabízených míst ke studiu na krajem zřizovaných školách je každoročně o cca 35% vyšší než je počet zájemců. Je tedy jisté, že každé dítě se na střední školu nebo učiliště dostane. V případě maturitních oborů však musí žáci úspěšně složit přijímací zkoušku. Z našich statistik je zřejmé, že největší zájem je dlouhodobě o studium na gymnáziích,“ informovala Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu.

Stejně jako v minulosti může žák ke středoškolskému studiu podat dvě přihlášky, možnost volby mezi dvěma obory nebo školami dává šanci ještě ve finále hodně ovlivnit, ale pouze v případě, že se povedou přijímací zkoušky.

„Proto radím všem deváťákům přípravu na ně v žádném případě nepodceňovat. Ať už zvolí kteroukoli z krajských středních škol je jisté, že je po celou dobu studia budou provázet zajímavé a originální projekty, možnosti zahraničních stáží, řada kreativních soutěží, to vše s podporou Kraje Vysočina. Pokud si navíc vyberou jeden z 26 studijních oborů, které Kraj Vysočina štědře podporuje hned několika druhy stipendií, bude pro ně studium nejen základem pro budoucí povolání, ale i zajímavým přivýdělkem,“ doplňuje Jana Fialová s tím, že v letošním roce je Kraj Vysočina připraven na stipendiích vyplatit až tři miliony korun.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky střední škola, student, přihláška, vzdělání, termín, Kraj Vysočina, studium, Jana Fialová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Termín přihlášek na střední školy brzy vyprší. Nejvíce deváťáků z Vysočiny chce na gymnázium | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.