Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Manželé Křoustkovi z Jihlavy pomáhají seniorům. Ministryně Maláčová jim předala ocenění

Marie a Antonín Křoustkovi z Jihlavy ze spolku Nebojte se policie už sedm let organizují policejní akademii pro seniory. Jejich záslužnou práci ocenila Rada vlády pro seniory a stárnutí populace. Cenu si manželé převzali z rukou ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové v Černínském paláci v rámci mezinárodní konference Senioři a lidská práva v ČR.

„Ceny si vážíme, a proto bychom chtěli poděkovat našemu okolí i všem seniorům, se kterými spolupracujeme. Bez jejich pomoci by to nešlo. Děkujeme ale i veřejným institucím, které nás podporují – primátorce města Karolíně Koubové, uvolněnému radnímu Danielu Škarkovi, odboru sociálních věcí jihlavského magistrátu města a v neposlední řadě také děkujeme zástupcům Kraje Vysočina, kde máme otevřené dveře jak u pana náměstka Fraňka, tak i u pracovníků z programu prevence kriminality a sociálního odboru,“ uvedl oceněný Antonín Křoustek.

Manželé Křoustkovi pracují se seniory již od roku 2011. Každoročně pořádají preventivní akci Policejní akademie, kde může pan Antonín zužitkovat své zkušenosti bývalého policisty. „Pořádáme odborné přednášky, poskytujeme právní pomoc a snažíme se seniorům vysvětlovat rizika," doplnil Křoustek.

Marie Křoustková je také Ženou regionu

Ocenění Rady vlády však nebylo jediným, které se do rukou manželů Křoustkových během jednoho říjnového týdne dostalo. Marie Křoustková byla oceněna jako Žena regionu. Finalistkou kraje Vysočina se stala primárně za osobní přístup k seniorům.

„Důležitou součástí práce se seniory je umět naslouchat. Popovídat o rodině, vnoučatech, zahradě, prostě je poznat. Senioři pak vědí, že se opravdu věnujeme jejich konkrétním problémům a známe jejich příběhy. Zaměřeni jsme i na opuštěné seniory a díky těsné spolupráci je také lze lépe vyhledat,“ popisuje svůj přístup Marie Křoustková.

V současné době chodí na akce pořádané spolkem Nebojte se policie přes sto seniorů. Policejní akademie proběhne i příští rok a účastníci se mohou opět těšit na odborné přednášky, například se zástupci České obchodní inspekce nebo o práci odboru dopravy jihlavského magistrátu.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Marie Křoustková, Antonín Křoustek, ocenění, senior, policie, akademie, Jana Maláčová, Jihlava, Česko, Černínský palác, Karolína Koubová, Kraj Vysočina, Policejní akademie České republiky v Praze, Česká obchodní inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Manželé Křoustkovi z Jihlavy pomáhají seniorům. Ministryně Maláčová jim předala ocenění | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.