Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fotbalový Bedřichov pomáhá, na místech zničených kůrovcem dnes vysázel skoro tisíc mladých stromků

Více než sto hráčů, jejich rodičů, funkcionářů a dalších dobrovolníků z okolí fotbalového Bedřichova dneska v lokalitě vrchu Rudný vysázelo téměř tisíc mladých jedliček. Přispěli tak k obnově kůrovcem zničeného území.

Život ve zdravé fotbalové komunitě není jen o běhání a kopání do míče, týká se i jisté společenské odpovědnosti. Protože k tomu podobně přistupují i v TJ Sokol Bedřichov. Na dnešní státní svátek si členové a přátelé tradičního jihlavského klubu naplánovali výsadbu mladých stromků v místech, která za poslední dobu zpustošil kůrovec.

Nebývá zvykem, že parkoviště u restaurace U Lyžaře bývá o státním svátku zaplněné, dneska tomu tak ale bylo. „Více než 120 dobrovolníků předčilo moje očekávání, je to hezký pohled,“ neskrývala radost jedna z organizátorek akce Lucie Bouchnerová. Motyku nebo ryč do země zabořili hráči všech věkových kategorií, jejich trenéři, ale i jejich rodinní příslušníci.

Za více než dvě hodiny práce byla vysazeno okolo 900 mladých jedliček, které tak budou růst v prostoru vrchu Rudný, který celkem drsně doplácí na působení kůrovce. „Proti němu není účinné ochrany, za jakoukoli podobnou aktivitu jsme proto velice rádi,“ okomentoval dnešní dění pracovník Lesů ČR Petr Dáňa, který na celou akci dohlížel.

„Dnešní sázení hodnotím jednoznačně pozitivně. Je to moc příjemný pocit neudělat jen něco pro sebe, ale i pro budoucí generace,“ pochvaloval si Martin Kolman, mimochodem jeden z nejlepších bedřichovských střelců. „Jsem opravdu příjemně překvapen, jak skvěle jsme to dneska zvládli. Dnešní akce jen posílí vztah jednotlivců ke klubu,“ uvedl hráč, trenér a funkcionář Sokola Bedřichov Marek Zamazal s tím, že další podobně prospěšné akce jsou v plánu.

Kromě pocitu z dobře odvedené práce si účastníci sázení mohli vychutnat i společně opékání špekáčků, které bylo příjemným zakončením produktivního svátečního dopoledne.

Foto Lucie Bouchnerová

Štítky Bedřichov, kůrovci, fotbal, TJ Sokol Bedřichov, Lesy České republiky

Fotbalový Bedřichov pomáhá, na místech zničených kůrovcem dnes vysázel skoro tisíc mladých stromků | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.