Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město Jihlava plánuje zřízení příspěvkových organizací, budou dohlížet na kulturu a sport

Jihlavský magistrát plánuje zřízení dvou nových příspěvkových organizací, které dostanou do správy městský majetek. Jedna z nich se bude věnovat kultuře a cestovnímu ruchu, druhá sportovištím. O vzniku kulturního zařízení by mohli zastupitelé rozhodnout ještě letos.

„Správa kulturních zařízení, která máme, by přešla na tuto organizaci. Řešila by také cestovní ruch a turismus v Jihlavě, protože řešení na úřadě je velmi těžkopádné,“ řekla na páteční tiskové konferenci jihlavská primátorka Karolína Koubová. Nové příspěvkové organizace budou součástí organizačních změn úřadu. V jejich rámci už vznikla nová oddělení nebo útvar městského architekta a od ledna příštího roku se sloučí majetkový odbor se správou realit.

Organizace pro kulturu by podle Koubové mohla začít přebírat kompetence od úřadu v průběhu příštího roku. „Nehodláme vytvářet nová pracovní místa,“ řekl o vzniku organizace náměstek primátorky Petr Laštovička. Počet pracovníků nové organizace by měl korespondovat s tím, jak ubyde pracovníků úřadu, kteří se nyní kultuře a cestovnímu ruchu věnují.

Příprava organizace pro sport je na začátku, její podoba ještě není jasná. Podle Laštovičky by ale měla do majetku získat i aquapark Vodní ráj, který je součástí městské společnosti Služby města Jihlavy. „Je to komplikovanější věc, budeme rádi, pokud se nám to podaří připravit příští rok. Do strategie řízení této společnosti musíme zahrnout i vznik nové multifunkční Horácké arény,“ řekl Laštovička. Jihlava v architektonické soutěži vybrala podobu nové haly, která má stát na místě současného stadionu.

Jihlava má nyní devět společností s ručením omezeným nebo akciových společností. Zřizuje také sedm příspěvkových organizací. Kromě škol je mezi nimi i zoologická zahrada.

Autoři | Foto mapio.net

Štítky ČR, správa, kultura, sporty, turistika, Jihlava, příspěvková organizace, cestovní ruch, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Jihlava plánuje zřízení příspěvkových organizací, budou dohlížet na kulturu a sport | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.