Vysoká škola polytechnická Jihlava zve na ochutnávku hmyzích specialit. Akce „Hmyz na talíři – surovina třetího tisíciletí“ se bude konat v rámci Světového dne zdraví ve čtvrtek 7. dubna právě v prostorách jihlavské vysoké školy.
V tento den bude od 11 do 17 hodin pro veřejnost připravena ochutnávka hmyzích specialit v rámci Světového dne zdraví. Kromě přípravy i ochutnávky se návštěvníci dozvědí zajímavé informace o hmyzí kuchyni od cestovatele Davida Švejnohy. Budou si moci odnést i recepty.
Návštěvníci budou moci zhlédnout přípravu hmyzích specialit od začátku až do konce. Bude možné degustovat cvrčka na másle, velkého moučného červa na čili a česneku, grilovaného sarančete a pro odvážné i smaženého švába argentinského. Hmyz připraví cestovatel a spoluautor knihy Hmyz na talíři David Švejnoha. Zájemci se dozví, kde všude se hmyz konzumuje (a jaké druhy), uslyší o historii i současnosti entomofágie (pojídání hmyzu) ve světě.
Nejen, že hmyz je zdravý a obsahuje spousty bílkovin a dalších prospěšných látek pro tělo, ale hlavně výborně chutná!
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.