Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Rohozenských koňohrátkách se bude volit nejhezčí kůň. Výtěžek pomůže Dolánkovi

V Rohozné u Jihlavy se i v tomto roce bude konat benefiční akce s názvem Rohozenské koňohrátky. Tentokrát se bude pomáhat koníku Dolánkovi, který zůstal v péči Koňské záchytky na zajištění klidného dožití. Část výtěžku z akce poputuje i do útulku Azyl dej pac, který se stará o opuštěná zvířata.

„Tak jako každý rok, budou na naší akci k vidění nejrůznější plemena koní, vystoupení koní a jezdců v kostýmech, divadlo s koňmi, ukázka práce s koněm jak ze země, tak i ze sedla. Letošní ročník bude výjimečný, představí se nám spousta nových koní a účinkujících,“ zve pořadatelka akce Linda Krejčí.

Pro návštěvníky by mohla být atraktivní ukázka jízdy v dámském sedle Jany Rychtecké Vedralové s fríským koněm Knaap van de Pluumem nebo chov shirských koní z Jezdeckého clubu Malý Pěčín.

„Výjimečné to bude i z důvodu, že se letos bude poprvé vyhlašovat soutěž o nejkrásnějšího koně naší akce, po dobu vystoupení budou moci diváci dávat svůj hlas tomu koníkovi, který je nejvíce zaujme, jak svojí krásou, tak i svým vystoupením. Poprvé se na koňohrátkách objeví také vystupující z psí říše, a to pod vedením Michaely Chábové, která nám hned ve třech vystoupeních představí své chlupaté mazlíčky,“ láká na další podívanou Linda Krejčí.

Svou činnost představí i již zmiňovaný útulek Azyl dej pac, kterému bude věnována část výtěžku.

Rohozenské koňohrátky jsou známé tím, že jsou každý rok nějak tematicky zaměřené. Letošním tématem jsou báje, mýty, legendy a pověsti. „K vidění tedy bude třeba Zorro, Robin Hood, Pán prstenů, Xena a tak dále,“ upřesňuje Krejčí.

Pátý ročník Rohozenských koňohrátek se bude konat v sobotu 8. června od 14 hodin v Rohozné u Jihlavy.

Foto Rohozenské koňohrátky

Štítky koňohrátky, benefice, pomoc, kůň, Rohozná, Jihlava, Robin Hood, Pěčín, Pán prstenů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Rohozenských koňohrátkách se bude volit nejhezčí kůň. Výtěžek pomůže Dolánkovi | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.