Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté hromadně darovali krev a plazmu. Hlavní organizátor má za sebou už 110 odběrů

Už pošesté třebíčští policisté darovali krev a někteří z nich také plazmu. Snaží se takto pomáhat dvakrát do roka. Krev a plazmu darovalo třiadvacet z nich na minulý Zelený čtvrtek.

„Cílem těchto akcí je nejenom pomoci tam, kde je to potřebné, ale také motivovat k darování krve ty, kteří o tomto kroku přemýšlejí, ale dosud k němu nepřistoupili. Do řad policistů průběžně vstupují noví kolegové a také oni tak mají možnost stát se dobrovolnými dárci krve. Všichni vědí, že darování krve je velmi důležité a závisí na něm zdraví i životy těm, kteří ji potřebují,“ řekla Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Na odběrovém středisku transfuzního oddělení třebíčské nemocnice celkem třiadvacet policistů, policistek a občanských zaměstnanců policie. Většina z nich darovala krev, v deseti případech se jednalo o odběr plazmy. Od časných ranních hodin přicházeli na odběrové středisko policisté obvodních oddělení, dopravního inspektorátu, služby kriminální policie a vyšetřování a občanští zaměstnanci územního odboru Třebíč.

Mnozí z nich patří mezi pravidelné dárce krve, kteří již byli za množství odběrů v minulosti i oceněni. Hlavní organizátor akce, vedoucí obvodního oddělení Třebíč Libor Matoušek, absolvoval ve čtvrtek již svůj 110. odběr krve nebo plazmy.

„Za dobu konání této akce absolvovali bezpříspěvkoví dárci z řad policistů, policistek a občanských zaměstnanců územního odboru Třebíč celkem 34 odběrů plazmy a 80 odběrů krve a přivedli ze svých řad do odběrového střediska pět prvodárců,“ vyjmenoval Libor Matoušek.

Foto Policie ČR

Štítky odběr, krev, plazma, policie, pomoc, Zelený čtvrtek, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté hromadně darovali krev a plazmu. Hlavní organizátor má za sebou už 110 odběrů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.