Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TV Prima se hned druhý den omluvila za nešťastnou reportáž o zpronevěře na jihlavském magistrátu

, aktualizováno 2. února 2019, 16:26

V reportáži televize Prima z dění na jihlavském magistrátu došlo ke zjevnému omylu. Televize v hlavní zpravodajské relaci informovala o zpronevěře peněz, avšak odvysílala záběry na jinou úřednici, která se takového činu nedopustila. Magistrát požadoval po televizi Prima veřejnou omluvu ve stejném vysílacím čase. Televize zareagovala rychle, hned druhý se ve zprávách omluvila.

Reportáž o zpronevěře peněz úřednicí Magistrátu města Jihlavy byla odvysílána v pořadu Velké zprávy na TV Prima dne 24. ledna. Komentář reportéra o případu zpronevěry peněz úřednicí však doprovodily záběry ukazující osobu, která se trestného jednání nedopustila.

Poškozenou zavádějící reportáže byla Miroslava Jarošová z právního oddělení kanceláře primátora, která na jihlavském magistrátu pracuje již přes třicet let a její agenda se netýká činnosti na pokladně.

ČTĚTE ZDE: Úřednice na jihlavské radnici zpronevěřila několik set tisíc korun. Skončila „na hodinu“ 

„Toto je jasný příklad toho, kdy špatný přístup médií poškozuje pověst novinářské profese jako celku. Je mi velice líto, že TV Prima nepřistoupila k tak citlivému tématu opatrněji,“ vyjádřila se k problematice primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Zavádějící záběr na paní Jarošovou byl pouze ilustrační. Televize Prima jej získala při natáčení reportáže, která se týkala zneužití zákona č. 106/199 Sb. o svobodném přístupu k informacím, jehož vyřizování má poškozená úřednice v gesci.

„V případě, že se TV Prima rozhone ve Velkých zprávách omluvu neodvysílat, jsme připraveni jít do soudního sporu,“ sdělil od odvysílání tajemník úřadu Evžen Zámek.

Televizní stanice vzala tuto výzvu vážně a hned druhý den, v pátek 25. ledna, se v hlavní relaci omluvila. „Paní Jarošová se s tím spokojila a soudní dohra se tak konat nebude,“ potvrdila Aneta Hrdličková z jihlavského magistrátu.

Foto upenize.cz | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky zpronevěra, magistrát, radnice, peníze, úřednice, reportáž, TV Prima, Jihlava, Karolína Koubová

TV Prima se hned druhý den omluvila za nešťastnou reportáž o zpronevěře na jihlavském magistrátu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.