Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dnešní ráno v tuzemsku bylo mrazivé, teploty padaly pod minus dvacet stupňů

Dnešní ráno v Česku bylo mrazivé, na několika místech spadly teploty pod minus 20 stupňů Celsia. Největší mráz meteorologové naměřili na šumavském Březníku, kde bylo minus 22,7 stupně Celsia. Minus 21,7 stupně teploměry ukázaly na Rokytské slati u Modravy na Klatovsku. Rekord z roku 2010 ale ani na jednom z těchto míst nebyl překonán. V Březníku bylo před osmi lety o 1,7 stupně chladněji a na Rokytské slati dokonce o 3,7 stupně.

Velmi mrazivé ráno dnes zaznamenala i další šumavská stanice, Jezerní slať, která měla minus 21,4 stupně. Ve zbytku země byly mrazy menší, přičemž nejvyšší minimální teplota byla v Javorníku na Jesenicku, kde teploměr ukázal minus 1,4 stupně.

Dnešní ranní teploty v ČR tak byly v rozptylu mezi minus 1,4 stupně do minus 22,7 stupně, uvedla mluvčí a doplnila, že například pražská Libuš měla po ránu minus 7,9 stupně a Milešovka v Ústeckém kraji minus 7,7 stupně, zatímco v Ostravě, Opavě nebo Brně bylo kolem minus tří stupňů.

Podle současné předpovědi by mělo mrznout i v noci na čtvrtek. Nejnižší teploty by se měly dostat až k minus devíti stupňům, na severovýchodě země při sněhové pokrývce až k minus 13 stupňům. 
 

Štítky zima, sníh, sněžení, mráz, počasí, Březník, Rokytská slať, Česko, okres Klatovy, Modrava, Jezerní slať, Javorník, okres Jeseník, Ústecký kraj, Praha-Libuš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnešní ráno v tuzemsku bylo mrazivé, teploty padaly pod minus dvacet stupňů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.