Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FOTO: Zvířata z jihlavské zoo si smlsnou na plodech stromů od Cityparku

PR článek

Do sadu v jihlavské zoo nově přibylo několik stromů a keřů. Ty budou sloužit nejen jako doplnění veřejné výsadby v prostorách zoo, ale mají také praktický účel - jejich plody budou sloužit jako potrava pro některé druhy zvířat.

V pátek 23. listopadu se početná parta pracantů v jihlavské zoo chopila lopat a vysadila sedm stromů a třináct keřů. Výjimečně však mezi pracanty nepřevažovali pracovníci odboru životního prostředí jihlavského magistrátu. Dřeviny společně vysadili: zástupci ZOO, jihlavské radnice a nákupního centra Citypark.

„Výsadba stromů je pro nás úžasný projekt. Je to vlastně symbolický počin, který je spojen s desetiletým výročím Cityparku Jihlava. Naším cílem je být součástí veřejného prostoru a moci se na něm spolupodílet. Jsme rádi, že pro výsadbu byla po konzultaci s odborníky z magistrátu vybrána právě jihlavská zoo. Díky tomu, že plody dřevin budou sloužit zvířatům jako potrava, má projekt ještě hlubší smysl,“ říká k společné výsadbě Andrea Geyer, ředitelka nákupního centra Citypark Jihlava, které je součástí největší skupiny obchodních center CPI PG v České republice.

Stromy i keře se nachází v prostoru sadu poblíž areálu Australské farmy a podél areálu pro letové ukázky dravců. Právě zvířatům budou určené plody vysazených dřevin. Zastoupena je mezi nimi švestka domácí, třešeň ptačí, jeřáb ptačí, temnoplodec, dřín obecný a hloh Lavalův ´Carrierei´.

„V tuto chvíli už přemýšlíme nad veřejně prospěšnými projekty na další rok. Laťka je nastavena hodně vysoko, tak nebude jednoduché vymyslet podobně krásný a prospěšný projekt. Spolupráce s jihlavským magistrátem je navíc skvělá. Bez jejich odborné rady a pomoci bychom něco podobného asi těžko uskutečnili,“ ocenila vzájemnou kooperaci marketingová manažerka Cityparku Jana Vránová. 

Ta také prozradila, že příští rok Citypark plánuje společnou akci s Nemocnicí Jihlava, která připadá na jaro. „Bude to podobná událost jako Šátkový veletrh, ale podrobnosti si zatím necháme pro sebe. V tuto chvíli vytipováváme hlavně oddělení, v jehož prospěch výtěžek celé akce poputuje,“ prozrazuje budoucí plány v oblasti společenské odpovědnosti Jana Vránová.


CITYPARK JIHLAVA
Moderní, účelná architektura v těsném sousedství historie. Zákazníkům nákupního centra nabízíme nákupy a zábavu nejen s kvalitním obsahem, tj. strukturou nájemců, ale i ve vynikající, snadno dostupné lokalitě. V Cityparku najdete 113 obchodů plných módy, trendů a inspirace. Vše ve vazbě na přírodu, zeleň a revitalizované území potoka. Citypark Jihlava je ve vlastnictví CPI PROPERTY GROUP.

CPI PROPERTY GROUP patří k nejvýznamnějším realitním skupinám zaměřujícím se na dlouhodobé investice a pronájmy nemovitostí zejména v regionu střední a východní Evropy a Německu. Většinovým akcionářem skupiny, jež spravuje aktiva v celkové hodnotě 7,5 miliardy eur, je realitní investor Radovan Vítek. Sídlo má v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze.

 

Výsadba stromů v jihlavské zoo

Středa, 28. listopadu 2018, 10:10

Výsadba stromů v jihlavské zoo
Výsadba stromů v jihlavské zoo

Foto Martin Dobrovolný

Štítky City Park, Jihlava, Zoo Jihlava, výsadba, stromy, keře, strom, keř, obchodní centrum, CPI Property Group, Andrea Geyer, Radovan Vítek, Lékárenský komplex Jihlava, Německo, Česko

FOTO: Zvířata z jihlavské zoo si smlsnou na plodech stromů od Cityparku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.