Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Letošní vánoční stromek v Jihlavě bude z Horního Kosova. Doplní ho tradiční zvonička

Nebude to dlouho trvat a vánoční výzdobu v ulicích krajského města doplní také „třešnička na dortu“ v podobě vánočního stromečku, který, jako každý rok, ozdobí horní část Masarykova náměstí. Letos bude slavnostně rozsvícen v neděli 2. prosince.

Město má stromek z Horního Kosova. „Město letos uvažovalo o dalších dvou stromech, jeden je na sídlišti Březinky, kde z jeho kácení kvůli rozhodnutí majitele sešlo, a druhý na ulici Polní, kam se ale nakonec nebylo možné dostat s technikou,“ sdělila Alena Zápotočná, referentka odboru školství, kultury a tělovýchovy jihlavského magistrátu.

Strom bude Správa městských lesů převážet z Horního Kosova na Masarykovo náměstí 27. listopadu. O jeho ozdobení se postarají pracovníci Služeb města Jihlavy a nebudou na něm chybět světelné rampouchy, řetězy a stříbrno červené ozdobné koule, u vánočního stromu se objeví i tradiční zvonička.

PSALI JSME: Vánoční strom se v Jihlavě rozsvítí 2. prosince. Dnes se začne rozvěšovat výzdoba v ulicích 

„Na novém místě budou letos stát vánoční stromky, které každoročně zdobí děti z mateřských škol, a to pod lípami okolo morového sloupu,“ uvedl za radnici mluvčí Martin Kukla.

Na rozsvícení stromečku, které začíná v 16 hodin, do Jihlavy letos se svým koncertem přijede Ewa Farna. Lidé se budou moci vánočně naladit na jarmarku, na němž budou dvě desítky stánků nabízet teplé nápoje a občerstvení.

Foto Lukáš Březina

Štítky stromek, Vánoce, náměstí, advent, vánoční stromek, Jihlava, Kosovo, Březinky, Ewa Farna, Martin Kukla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní vánoční stromek v Jihlavě bude z Horního Kosova. Doplní ho tradiční zvonička | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.